Αρχική > Meet the Designer > Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος σπάει τα ταμπού και πλέκει υπέροχες γυναικείες τσάντες
ο-κωνσταντίνος-χατζόπουλος-σπάει-τα-τ

Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος σπάει τα ταμπού και πλέκει υπέροχες γυναικείες τσάντες

Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών: παππούς ζωγράφος, θεία σχεδιάστρια δερμάτινων ρούχων με παγκόσμιες διακρίσεις, μητέρα χειροτέχνης τελειομανής.

Με όλα, λοιπόν, αυτά τα ερεθίσματα ήταν φυσικό κι επόμενο κάποια στιγμή να θελήσει να εκφραστεί και ο τρόπος είναι το πλέξιμο. Λατρεύει τα φυσικά υλικά, αγαπάει το βελονάκι και την τυνησιακή βελόνα, ενώ ασχολείται και με τις βελόνες ενίοτε.

Σπούδασε Φιλοσοφία στη Ρώμη και το 1995 γύρισε στην Ελλάδα. Τότε άρχισε να ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης και τη διδασκαλία ιταλικών, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2006 άνοιξε το δικό του φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Επτά χρόνια μετά, αποφάσισε να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με το πλέξιμο. Μπήκε στην ομάδα των Velonistas και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

«Μπορεί να είμαι ο πρώτος άνδρας που έγινε γνωστό ότι ασχολείται με το πλέξιμο επαγγελματικά στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι και στο εξωτερικό είναι κάτι σύνηθες εδώ και πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι άνδρες που ασχολούνται με το πλέξιμο στην Ελλάδα, δεν το κάνουν επαγγελματικά. Στο εξωτερικό συμβαίνει πολύ πιο μαζικά αυτό», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η δουλειά του περιλαμβάνει τσάντες πλεκτές καθημερινής χρήσης, σουπλά, σουβέρ, χαλάκια μπάνιου, καλάθια, κουβέρτες και αξεσουάρ ένδυσης.

Σχετικά Άρθρα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του