Desperate Jewelry: Η Ζέφη δημιουργεί κοσμήματα που θέλεις «απελπισμένα» να κάνεις δικά σου

desperate-jewelry-η-ζέφη-δημιουργεί-κοσμήματα-που-θέ

Βόλτα στα αριστοκρατικά Βαπόρια με τα νεοκλασικά πάνω στο κύμα, στάση στην κεντρική πλατεία Μιαούλη με το επιβλητικό Δημαρχείο- σήμα κατατεθέν της Ερμούπολης, περιπλάνηση στην Άνω Σύρο, τον παλαιότερο οικισμό του νησιού με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα.

Στους αμέτρητους λόγους που αγαπάμε τη Σύρο έρχεται να προστεθεί και το “Desperate Design”. Πρόκειται για ένα ελληνικό brand με χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, που βρίσκεται στην καρδιά της Ερμούπολης. Η Ζέφη Ιωάννου μαζί με τη συνεργάτιδά της, Ειρήνη Τατσιοπούλου, μοιράζονται τα οράματά τους, δοκιμάζουν τις ιδέες τους, βελτιώνονται, εξελίσσονται και δημιουργούν ένα «όχημα» για να προσπεράσουν τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Το brand με τα οκτώ χρόνια εμπειρίας στη μόδα, ειδικεύεται στο σχεδιασμό χειροποίητων μεταλλικών κοσμημάτων σε συνδυασμό με ημιπολύτιμους λίθους, καθώς και άλλα αξεσουάρ. Από τη σύλληψη της ιδέας έως το τελικό αποτέλεσμα, κάθε αντικείμενο αντιμετωπίζεται ως μοναδικό.

Η Ζέφη που βρίσκεται πίσω από τα υπέροχα κοσμήματα του brand, μιλάει στο Infowoman.gr για την ενασχόλησή της με τη μόδα, τη νέα συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21, τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο κόσμημα τη φετινή σεζόν αλλά και το πώς επηρέασε τη δουλειά της η πανδημία του κορωνοϊού.

desperate-jewelry-%ce%b7-%ce%b6%ce%ad%cf%86%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%ad0

Πότε και πώς ξεκίνησε το «ταξίδι» του brand “DesperateDesign”;

Δουλεύω πάνω στο κόσμημα τα τελευταία 8 χρόνια ξεκινώντας με εκθέσεις σε μικρά καφέ σε Σύρο και Αθήνα, τα πρώτα 2 χρόνια κάνοντας παράλληλα και άλλες δουλειές και σιγά σιγά δημιουργήθηκε ένας χώρος όπου στέγασε το εργαστήριο “The Design Lab” (και το όνειρο).

Πώς εμπνεύστηκες το όνομα του brand; Γιατί “desperate”;

Οι Desperates είμαστε δύο άτομα, σχεδιασμό και κατασκευή κοσμήματος, εγώ (Ζέφη) και η συνεργάτης μου, Ειρήνη, τσάντες και αξεσουάρ. Το «desperate» ξεκίνησε σαν αστείο και αφού αγαπήθηκε απέκτησε διττή έννοια και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει. Desperate γιατί υπήρχε «απόγνωση» για έκφραση της δημιουργικότητας και σχεδιασμού και γιατί αυτά που εν τέλει κατασκευάζονται είναι κάτι που «απελπισμένα» θες να αποκτήσεις. Η απόγνωση είναι ένα απαραίτητο συστατικό για να μάθουμε ή να δημιουργήσουμε το οτιδήποτε. Αν δεν είμαστε απεγνωσμένοι ως ένα σημείο, δεν ήμαστε ενδιαφέροντες.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τον χώρο της μόδας και συγκεκριμένα του κοσμήματος;

Έπειτα από σπουδές πάνω στον βιομηχανικό σχεδιασμό, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου έκανα πρακτική στην Vogue Hellas, μιας και το όνειρό μου ήταν πάντα να δουλέψω στον τομέα της μόδας. Έτσι ήρθα πιο κοντά στο αντικείμενο που μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Υπήρχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο κόσμημα που καταφέρνει να μεταμορφώνει την εμφάνιση και έτσι παρακολούθησα μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας. Με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να μάθω να κατασκευάζω αυτά που ονειρευόμουν να σχεδιάζω και να φοράω.

desperate-jewelry-%ce%b7-%ce%b6%ce%ad%cf%86%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%ad2

Από πού εμπνέεσαι για τα κοσμήματα που δημιουργείς;

Η μεγαλύτερη επιρροή και έμπνευση είναι μεγάλοι πολιτισμοί και η ιστορία τους στο κόσμημα όπως ο Ελληνικός και Αιγυπτιακός. Όλες οι συλλογές αποπνέουν κάτι από το τότε και το σήμερα δίνοντας ένα αποτέλεσμα με καινούργιες φόρμες και μορφές. Φυσικά υπάρχει κάθε σεζόν επιρροή από τις τάσεις και την μόδα, τα χρώματα που επικρατούν περισσότερο αλλά και το προσωπικό γούστο και αγάπη για συγκεκριμένα χρώματα και συνδυασμούς τα οποία συνολικά καθορίζουν ένα μέρος των επιλογών. Η ποιότητα, η διαχρονικότητα και η εξέλιξη του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος είναι αυτό που πρεσβεύουμε σαν brand.

Μίλησέ μας για την καινούργια συλλογή “A Night in Marrakech”. Ποια είναι τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν; Ποια υλικά κυριαρχούν και πότε να την περιμένουμε;

Η νέα συλλογή «A Night in Marrakech” FW20-21 αποτελεί μία συνέχεια της καλοκαιρινής συλλογής “Morocco Desert”. Υπάρχει τόση έμπνευση, εικόνες και χρώματα και ήθελα να αποδώσω μία πιο σκοτεινή και χειμερινή εκδοχή. Την εικόνα μιας σύγχρονης γυναίκας να χάνεται ένα βράδυ στα σοκάκια της medina στο Μαρακές. Η συλλογή θα βγει τέλη Οκτωβρίου και τη χαρακτηρίζουν τα μεγάλα μοτίβα που θυμίζουν αστέρια και λουλούδια, όπως και κάποια παραδοσιακά τουαρέγκ σχέδια. Κυριαρχεί το χρυσό και το μαύρο στο μέταλλο, τα μαργαριτάρια και άλλες ημιπολύτιμες πέτρες σε μαύρο, μωβ και σκούρο μπλε όπως ο έναστρος ουρανός.

Στο “DesperateDesign” μπορούμε να βρούμε και πολύ ιδιαίτερες χειροποίητες τσάντες. Τι να περιμένουμε γι’ αυτή τη σεζόν;

Η χειμερινή συλλογή F/W2021 “Eunoia” COLLECTION παρουσιάζει μια σειρά από τσάντες που περιλαμβάνει την απόλυτη τάση των belt bags, ποικιλία σε clutches και φακέλους, μεγάλες τσάντες καθημερινής χρήσης καθώς και τα λατρεμένα backpacks. Η συλλογή αποτελείται κατά βάση απο eco friendly δερματίνες (faux leathers) σε κλασικές αποχρώσεις, απλές γραμμές και καμπύλες, όπου έρχονται εμβολιμα βαριά μεταλλικά και κοκκάλινα στοιχεία να ταράξουν τα νερά της μίνιμαλ διάθεσης.

desperate-jewelry-%ce%b7-%ce%b6%ce%ad%cf%86%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%ad4

Οι βολικές tote bags αποτελούν τη βάση έμπνευσης και της μελέτης των καθημερινών shoulder, με σκοπό να δημιουργηθεί μια πιο εξελιγμένη μορφή, που να ανταποκρίνεται στις τασεις, να παρέχει ασφάλεια για τις γυναίκες των πόλεων, χωρίς όμως να χαθεί η ευχρηστία. Παράλληλα, άλλα σχέδια μελετήθηκαν ώστε να είναι ευέλικτα για παραπάνω από μια χρήση, όπως για παράδειγμα μια σειρά από clutches που γίνονται belt bags με μια μόνο κίνηση. Τέλος, όλα τα υφασματα και οι δερματίνες που χρησιμοποιούνται είναι προϊόντα έπιπλα ώστε να εχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στο κόσμημα τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020-21;

Τα oversized κοσμήματα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας αυτή τη σεζόν. Πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε τα λεπτεπίλεπτα κοσμήματά στην άκρη και να φορέσουμε λιγότερο διακριτικά αξεσουάρ το οποίο είναι και ακριβώς το στυλ των Desperate κοσμημάτων. Οι ογκώδεις αλυσίδες στο λαιμό, τα μεγάλα σκουλαρίκια, οι πέρλες και τα μαργαριτάρια, κοσμήματα που μοιάζουν με «καταρράκτη», τα earcuffs, κοσμήματα με φιγούρες ζώων, και πολύχρωμα είναι μόνο μερικά από τα jewelry trends που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον μας αυτό το χειμώνα.

desperate-jewelry-%ce%b7-%ce%b6%ce%ad%cf%86%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%ad6

Οι Ελληνίδες είναι εξοικειωμένες με τα πιο… τολμηρά κοσμήματα ή προτιμούν πιο safe και κλασικές επιλογές;

Οι Ελληνίδες είναι γενικά τολμηρές, και στα ρούχα και στα αξεσουάρ. Χρειάζονται πάντα χρόνο να αφομοιώσουν τη τάση, να την εντάξουν στο στυλ τους και το κάνουν με το δικό τους τρόπο. Κυρίως όμως σε εμφανίσεις εκτός δουλειάς στην οποία επιλέγουν συνήθως τις πιο κλασσικές γραμμές. Αυτό είναι που τις κάνει μοναδικές, είναι χαμαιλέοντες.

Πώς επηρέασε τη δουλειά σας η νέα κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού;

Η δημιουργικότητα αυτή την εποχή δεν περιορίζεται, το αντίθετο, αφήνεις περισσότερο ελεύθερο το μυαλό δεδομένου ότι στη κυριολεξία «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», τώρα ειδικά είναι η στιγμή να γίνουμε τολμηροί. Φυσικά το οικονομικό κομμάτι τα επηρεάζει όλα, η κατάσταση που βιώνουμε οικονομικά και ψυχολογικά είναι πολύ δύσκολη, αλλά αυτή η εποχή μας έκανε να σκεφτόμαστε πιο έξυπνα. Η πανδημία εν τέλει με έκανε να σκεφτώ έξυπνες λύσεις και έκανε ακόμα πιο δημιουργικό τον τρόπο σκέψης και σχεδίασης.

Σχετικά Άρθρα
Γνωρίστε το ελληνικό brand που επιλέγουν φέτος το καλοκαίρι διάσημες Ελληνίδες – Για στιλάτες κι εντυπωσιακές εμφανίσεις!
Γνωρίστε το ελληνικό brand που επιλέγουν φέτος το καλοκαίρι διάσημες Ελληνίδες – Για στιλάτες κι εντυπωσιακές εμφανίσεις!
marmarometry-%ce%b7-%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%ce%b2%ce%bb%ce%ac%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc0
Marmarometry: Η Ξένια Νεφέλη Βλάχου φτιάχνει κοσμήματα από μάρμαρο που θυμίζουν μικρά «αρχαιοελληνικά αριστουργήματα»
%cf%83-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-300-%ce%b5%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b10
Σ’ ένα σπίτι 300 ετών στη Μήλο φτιάχνονται οι πιο πρωτότυπες τσάντες που έχεις δει ποτέ
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%ac%cf%810
Ανακαλύψαμε τα χειροποίητα αξεσουάρ παραλίας που θα κάνουν θραύση φέτος το καλοκαίρι
%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf0
Ας γνωρίσουμε την εξαιρετικά ταλαντούχα Tschabala Self και τους εικονογραφικούς καμβάδες της
%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-cindee-moyer-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b10
Οι χειροποίητες κούκλες της Cindee Moyer είναι απλά εκθαμβωτικές

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του