Αρχική > Διατροφή > Μήπως το παρακάνατε με τη δίαιτα; Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ξεπεράσει το όριο!

Μήπως το παρακάνατε με τη δίαιτα; Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ξεπεράσει το όριο!

Όταν προσπαθείτε σκληρά να χάσετε κιλά κάθε φορά που ο δείκτης της ζυγαριάς κατεβαίνει έστω και ένα γραμμάριο μοιάζει με μεγάλη νίκη!

Αλλά ενώ το να χάνετε κιλά είναι καλό για σας οι πόντοι που φεύγουν πολύ γρήγορα από πάνω σας δεν ανταποκρίνονται πάντα στο να νιώθετε καλύτερα ή να είστε πιο υγιής.

Και είναι πολύ εύκολο να χάσετε τα σημάδια που δείχνουν ότι το έχετε παρακάνει με την απώλεια των κιλών!

“Το ότι χάνετε βάρος δεν σημαίνει ότι τα κιλά φεύγουν από πάνω σας με υγιή τρόπο”, τονίζουν οι ειδικοί.

Ας δούμε ορισμένα σημάδια που σας στέλνει ο οργανισμός σας και αποδεικνύουν ότι έχετε ξεπεράσει τα όρια!

Κούραση:

Νιώθετε διαρκώς κουρασμένη και δεν έχετε ενέργεια ούτε και για τις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες; Η λανθασμένη πρόσληψη θερμίδων και θρεπτικών συστατικών οδηγεί σε απώλεια ενέργειας και αδυναμία! Αν ζαλίζεστε, κουράζεστε ή νιώθετε “πεσμένη” τότε μάλλον πρέπει να τσεκάρετε και πάλι την ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνετε!

Διαταραχή περιόδου:

Ο κύκλος σας ξαφνικά άλλαξε. Νιώθετε πρησμένη πιο συχνά, πονάτε ίσως περισσότερο. Η γρήγορη και μεγάλη απώλεια βάρους συνεπάγεται και την έλλειψη βιταμινών στον οργανισμό. Πράγμα που συμβάλλει αρνητικά στην εύρρυθμη λειτουγία του!

Εξαντλημένο πρόσωπο:

Στεγνό και ταλαιπωρημένο πρόσωπο σημαίνει υπερβολική απώλεια βάρους. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν χάνουν πολλά κιλά γρήγορα χάνουν και αρκετό νερό, οπότε αυτό αντανακλάται και στο πρόσωπό τους. Το σώμα τους “καταβροχθίζει” μύες και έτσι το πρόσωπό τους μοιάζει… λιπόσαρκο!

Αίσθηση κρύου:

Κυκλοφορείτε διαρκώς με ένα κουβερτάκι στο χέρι; Τότε μάλλον πρέπει να κατηγορήσετε τον μεταβολισμό σας! Είναι λογικό να χάνετε λίπος από το σώμα σας όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, αλλά αν το παρακάνετε τότε ο μεταβολισμός σας θα μειωθεί και εσείς θα νιώθετε διαρκώς ότι κρυώνετε…

Αυτός είναι ο πιο φθηνός και ξεκούραστος τρόπος για να χάσεις βάρος: Χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά την ημέρα! (video)

«Η δίαιτα αλλιώς!» – Ένας πολύτιμος οδηγός για χάσεις βάρος ακολουθώντας την ελληνική διατροφή

«Είμαι πολύ αδύνατη… Υπάρχει τρόπος να αυξήσω το βάρος μου;»