Αρχική > Tips & Tricks > Μήπως αργείς υπερβολικά να αλλάξεις την πιτζάμα σου; Δες κάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Μήπως αργείς υπερβολικά να αλλάξεις την πιτζάμα σου; Δες κάθε πότε πρέπει να το κάνεις

Σίγουρα όλοι θυμόμαστε τις ημέρες της καραντίνας, όπου ξυπνούσαμε και μέναμε με τις πιτζάμες όλη την ημέρα – αν φυσικά δεν είχαμε προγραμματισμένη βιντεοκλήση με τους συναδέλφους κια το αφεντικό μας. Άλλωστε, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε!

Αναρωτηθήκατε ποτέ όλο εκείνο το διάστημα ή ακόμα και τώρα, όσοι συνεχίζετε να εργάζεστε από το σπίτι, πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες που φοράμε;

Υπάρχουν πραγματικά δεδομένα σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε πιτζάμες. Σύμφωνα με το American Cleaning Institute (ACI), το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες μας εξαρτάται από το τι κάνουμε όταν τις φοράμε, από τον τύπο του υφάσματος, καθώς και από τον καιρό.

Το ACI λέει ότι είναι καλύτερο να πλένουμε τις πιτζάμες ύστερα από τρεις ή τέσσερις φορές που θα τις φορέσουμε, αλλά αν κάνουμε κάθε βράδυ ντους πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, μπορούμε λίγο περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τις φόρμες που φοράμε μέσα στο σπίτι. Φυσικά, υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, αν οι πιτζάμες ή οι φόρμες σας έχουν λεκέδες, πρέπει να πλυθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην «ποτίσει» το ύφασμα.

Σε γενικές γραμμές, είναι πιο εύκολο να παρατείνουμε τη διάρκεια που φοράμε τις πιτζάμες μας αν ο καιρός είναι κρύος, αλλά με τη ζέστη να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της, ο ιδρώτας σύντομα θα μας χτυπήσει την πόρτα! Αν γυμνάζεστε ή κάνετε δουλειές στο σπίτι ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σας κάνει να ιδρώνετε συχνά, είναι επίσης καλή ιδέα να αλλάξετε ρούχα για να είστε καθαροί και άνετοι.

Οι ρόμπες ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τις πιτζάμες και θα πρέπει επίσης να πλένονται κάθε τέσσερις ημέρες. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να αλλάζετε τα σεντόνια σας, τα οποία προορίζονται να πλένονται σε εβδομαδιαία βάση. Σε τελική ανάλυση, δεν έχει νόημα να πλένετε τα ρούχα που φοράτε στο κρεβάτι εάν δεν πλένετε τα σεντόνια πάνω στα οποία ξαπλώνετε!