Αρχική > Τι Νέα; > Μήνυση φοιτητριών σε υποκριτική σχολή για σεξουαλική παρενόχληση

Μήνυση φοιτητριών σε υποκριτική σχολή για σεξουαλική παρενόχληση

Δύο γυναίκες ηθοποιοί υπέβαλαν μήνυση σε υποκριτική σχολή για σεξουαλική παρενόχληση!  

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μαθήτριες της σχολής Studio 4, κατέθεσαν μήνυση στο δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον του  Τζέιμς Φράνκο και των συνεργατών του στη σχολή υποκριτικής που έχει ιδρύσει ο γνωστός ηθοποιός, με την κατηγορία ότι τους υπόσχονταν ρόλους με σεξουαλικό αντίτιμο. Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Φράνκο και οι συνεργάτες τους χρησιμοποιούσαν την εξουσία τους ως καθηγητές για να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά τις μαθήτριες.

Μεταξύ άλλων, οι δυο φοιτήτριες αναφέρουν ότι περνούσαν οντισιόν για συγκεκριμένα masterclasses με ερωτικές σκηνές, οι οποίες καταγράφονταν σε βίντεο για να τα δει ο Φράνκο και να αξιολογήσει.«Συχνά νεαρές και άπειρες γυναίκες πιέζονταν να εμπλακούν σε προσομοιώσεις σεξουαλικών πράξεων που ξεπερνούσαν τα συνηθισμένα όρια», λένε οι δύο φοιτήτριες.

Πάντως, οι δυο φοιτήτριες διεκδικούν με τη μήνυσή τους αποζημίωση αλλά και επιστροφή ή καταστροφή οποιασδήποτε βιντεοσκόπησης που έλαβε χώρα με τις ενάγουσες στο Studio 4, ενώ τα κορίτσια αναφέρουν ότι προχώρησαν σ’ αυτή τη αγωγή προκειμένο να δώσουν θάρρος και σε άλλα κορίτσια να μιλήσουν.

Ο Τζέιμς Φράνκο, που είχε ιδρύσει τη σχολή με τίτλο School 4 με παραρτήματα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι όσα περιγράφονται στη μήνυση είναι ανακριβή.