μίνι_πιτάκια_φράουλας

Είναι το φρούτο της εποχής. Οι αγαπημένες φράουλες εκτός από υπέροχη γεύση μας χαρίζουν και λαμπερό δέρμα!

Πώς;


Τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που βρίσκονται σε καλές ποσότητες στον καρπό της φράουλας, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρούν το δέρμα καθαρό και χωρίς ρυτίδες για περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο.

 

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

φράουλες

καστανή ζάχαρη

1 αυγό

πραλίνα φουντουκιού

νερό

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο. Κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το ξεπαγωμένο φύλλο κρούστας. Με ένα κουπάτ για μπισκότα ή με ένα ποτήρι για νερό κόψτε μικρά στρογγυλά κομμάτια το φύλλο.

Χτυπήστε το αυγό με ελάχιστο νερό και αλείψτε τις άκρες των κομματιών του φύλλου. Τοποθετήστε λίγα κομμάτια φράουλας στο κέντρο και ραντίστε με τη ζάχαρη. Καπακώστε με άλλο ένα κομμάτι φύλλου και ενώστε τα δυο σημεία πατώντας μαζί με ένα πηρούνι.

Αλείψτε με το αυγό και κόψτε ένα μικρό σημείο στο επάνω μέρος και ρίξτε λίγη ακόμη ζάχαρη. Αφήστε τα να ψηθούν για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα συνοδέψτε με την πραλίνα φουντουκιού.

Μούρα μεθυσμένα σε brandy και μασκαρπόνε. Plus: Ποια είναι τα αφροδιασικά φρούτα;

Σπιτική και δροσερή γρανίτα φράουλα, η λύση στον καύσωνα! (video)

Σοκολατένιες κρέπες με φράουλα: Το πιο γλυκό επιδόρπιο!

 

από sstrempa