Κι ενώ μία ανάρτηση την προηγούμενη εβδομάδα μας ταρακούνησε, οι σχεδόν 2.500 κοινοποιήσεις που έχει αυτή η ανάρτηση ήταν το έναυσμα να κάποιοι συμπολίτες μας να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα, στις 6/4 στο σταθμό του μετρό « Πανεπιστήμιο» κάποιος άνθρωπος έπεσε στις αποβάθρες και ο τύπος που έκανε την ανάρτηση άνοιξε το πορτάκι στην άκρη της αποβάθρας, αυτή του η κίνηση διέκοψε την διέλευση των συρμών και κινητοποίησε τους υπευθύνους του σταθμού.

Ο κ. Γιώργος Ζαβοδημητράκης επικοινώνησε με τη ΣΤΑΣΥ και στη συνέχεια μας ενημέρωσε για τη χρησιμότητα που έχει το πορτάκι στην άκρη της αποβάθρας.

Το πορτάκι είναι κλειδωμένο και μόνο το προσωπικό του σταθμού μπορεί να το ξεκλειδώσει. Χρησιμοποιείται και για λόγους ασφαλείας, σε περιπτώσεις που ακινητοποιηθεί κάποιος συρμός και οι επιβάτες χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το πεζοδιάδρομο για να φτάσουν στην αποβάθρα.


Σε περίπτωση που το πορτάκι παραβιαστεί χτυπάει συναγερμός στο γραφείο του σταθμάρχη, σε καμία περίπτωση δεν ενεργοποιείται δυνατός συναγερμός (σειρήνες) στο χώρο και δεν διακόπτει τη κυκλοφορία των συρμών ρίχνοντας το ρεύμα.

Ο χώρος στο μετρό παρακολουθείται από το κύκλωμα καμερών, ειδικά λίγο πριν την έλευση του συρμού υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της αποβάθρας για ευνόητους λόγους.

Τι πρέπει να κάνετε

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχουν τα κομβία κινδύνου στους τοίχους που πρέπει να πατήσετε και όχι να προσπαθήσετε να ανοιγοκλείσετε το κλειδωμένο πορτάκι στην άκρη της αποβάθρας.

Προσοχή μόνο γιατί για άσκοπη χρήση μπορεί να διωχθείτε ποινικά.

Από safer-internet.gr/portaki-stasi-metro/

από Σοφία Κωστάρα