Αρχική > Featured > Μία στις οκτώ Γαλλίδες έχει πέσει θύμα βιασμού = Παιδιά ή έφηβες τα μισά θύματα

Μία στις οκτώ Γαλλίδες έχει πέσει θύμα βιασμού = Παιδιά ή έφηβες τα μισά θύματα

Μία στις οκτώ Γαλλίδες έχει πέσει θύμα βιασμού τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της σύμφωνα με έρευνα -σοκ για τη σεξουαλική βία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα!

Το 12% από τις 2.167 γυναίκες που μετείχαν στην έρευνα της γαλλικής δεξαμενής σκέψης Fondation Jean Jaures για τη συχνότητα και τη στάση της κοινής γνώμης έναντι της σεξουαλικής βίας απάντησαν ότι έχουν υποστεί βιασμό, το 43% ότι τις παρενόχλησαν σεξουαλικά, ενώ το 58% έχουν δεχθεί ανήθικες προτάσεις.

Η έρευνα ανέλυσε διάφορες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης από το βιασμό μέχρι την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων πορνογραφικού περιεχομένου, παρενόχληση μέσω του Διαδικτύου και άσεμνες χειρονομίες.

5% των γυναικών είπαν ότι υπέστησαν πάνω από μία φορά βιασμό κι εξ’ αυτών το 31% είπαν ότι θύτες ήταν οι σύντροφοί τους, το 19% κάποιοι γνωστοί και το 17% άγνωστοι.

Η έρευνα διεπίστωσε ότι οι περισσότερες από τις γυναίκες που κατήγγειλαν κρούσματα σεξουαλικής βίας είχαν τέτοιες αρνητικές εμπειρίες αρκετές φορές στη ζωή τους.

Τα μισά από τα θύματα ήταν παιδιά ή στην εφηβική ηλικία όταν δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση και μόνον το 15% κατήγγειλαν τα περιστατικά.

Σύμφωνα με το Fondation Jean Jaures ορισμένες από τις γυναίκες που μετείχαν στην έρευνα ενθαρρύνθηκαν να σπάσουν τη σιωπή τους λόγω του κύματος καταγγελιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες κρουσμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών αυξήθηκαν κατά 31,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του αμέσως προηγούμενου έτους.

Πηγή: iefimerida