Είτε κάνετε δίαιτα είτε νηστεύετε, θα ανακαλύψετε ότι η παρακάτω συνταγή είναι απλά συγκλονιστική. Μια παραλλαγή των γνωστών μπιφτεκιών στο φούρνο, αλλά με λαχανικά, που αποτελεί υγιεινή και θρεπτική πρόταση για μικρούς και μεγάλους. Σίγουρα κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά, αντιθέτως όλοι θα τα ευχαριστηθούν και θα επικροτήσουν την επιλογή σας.

Extra tip: Η συγκεκριμένη συνταγή είναι χωρίς λάδι που σημαίνει ότι δε θα ταλαιπωρηθείς καθόλου με το τηγάνι.

Υλικά

4 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 κούπα αρακά
1 κούπα καλαμπόκι
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
κύμινο
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πλύνε καλά τα καρότα και τις πατάτες και καθάρισε τα από την φλούδα. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίξε τα είτε ολόκληρα, είτε σε κομματάκια για να βράσουν. Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούν να λιώνουν με την πίεση από το πιρούνι. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις αλάτι στο νερό!


Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράσε τον αρακά και το καλαμπόκι. Επειδή θέλουμε να κρατάν λίγο το καλαμπόκι και ο αρακάς, αντί να λιώνουν, για αυτό δεν τα βράζουμε όλα μαζί. Στην περίπτωση που έχεις καλαμπόκι σε κονσέρβα, τότε απλά βράσε μόνο τον αρακά.

Αφού έχουν βράσει όλα, με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι, κάνε πουρέ τις πατάτες και τα καρότα. Πρόσθεσε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την τριμμένη φρυγανιά και ζύμωσε απαλά. Στο τέλος πρόσθεσε και λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.

Ψήσιμο

Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε μια λαδόκολλα στον πάτο του και ξεκίνα να πλάθεις τα μπιφτέκια. Αν δεις ότι είναι μαλακά πολύ, πρόσθεσε λίγη ακόμα φρυγανιά. Βάλε τα να ψηθούν στον φούρνο στους 200 και στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά. Μόλις δεις ότι έχουν πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα, είναι έτοιμα!

 

 

από Σοφία Κωστάρα