Αρχική > Featured > Μία ελληνική πόλη και ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου!

Μία ελληνική πόλη και ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου!

Μία λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου  έκανε το αμερικάνικο Cosmopolitan. Μάλιστα τους προτείνει για τον Σεπτέμβριο, καθώς πρόκειται για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου που οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές.

Από τη λίστα δεν απουσιάζει η Ελλάδα. Μάλιστα  ανάμεσα στις έξι προτάσεις, οι δύο είναι ελληνικές!

Αθήνα

Η Αθήνα, λοιπόν, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας της δημοσιογράφου Jade Skinner, για την οποία αναφέρει ότι όσοι δηλώνουν λάτρεις της αρχαιολογίας και της ελληνικής μυθολογίας δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συμπληρώνει, επίσης, ότι σε αυτήν την πόλη με την Ακρόπολη και το Ναό του Ποσειδώνα να αποτελούν και τα σημαντικότερα μνημεία της, ο επισκέπτης θα πραγματοποίησει ένα ταξίδι στην ιστορία.

Ρόδος

Ακολούθως και αφού κάνει μία εκτενή αναφορά στον ελληνικό ήλιο, σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού, αναφέρει τη Ρόδο, το Νησί των Ιπποτών ανάμεσα στις προτάσεις της – στην έκτη θέση της λίστας.

«Εκεί όπου συναντά κανείς την μεγαλύτερη Μεσαιωνική Πόλη σε όλη την Ευρώπη, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση συνδυάζονται με έναν τρόπο μαγικό».

Για την ιστορία, στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η Ίμπιζα στην Ισπανία, μετά την Αθήνα ακολουθεί το νησί Fuerteventura στα Κανάρια Νησιά, τέταρτο το Κανκούν στο Μεξικό και πριν τη Ρόδο το νησί Sal στο σύμπλεγμα νησιών Cape Verde στη δυτική ακτής της Αφρικής.