Αρχική > Featured > Μια ανατρεπτική ψηφιακή εμπειρία! Η Nina Kravitz στον Όλυμπο και ο Patrice Baumel στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη

Μια ανατρεπτική ψηφιακή εμπειρία! Η Nina Kravitz στον Όλυμπο και ο Patrice Baumel στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη

Σε μια από τις πιο αναπάντεχες κρίσεις παγκοσμίως και με την πλειοψηφία των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, το reworks και το reworks agora, θα δώσουν το παρόν και φέτος τον Σεπτέμβριο για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας για πρώτη φορά μια ειδική διαδικτυακή έκδοση, μέσω ενός νέου πρότζεκτ.

Το όνομά του, reworks connekt!

Το reworks connekt η ψηφιακή πλατφόρμα των reworks & reworks agora, θα προβάλλει διάφορες δράσεις όπως μουσικές εμφανίσεις, DJ Sets, συζητήσεις, Q&As τις οποίες θα μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε από την οθόνη μας. Το reworks connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο εγχείρημα αυτό το reworks connekt προσκαλεί reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Το ψηφιακό stage του reworks connekt.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ REWORKS & REWORKS AGORA

Στο reworks connekt, η σύνθεση και η γενικότερη φιλοσοφία του line up παραμένει σταθερή. Στο μουσικό σκέλος θα φιλοξενηθούν αναγνωρισμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγάλου φάσματος της σύγχρονης μουσικής.

Παρομοίως, τα πάνελ και συζητήσεις θα απαρτίζονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των νέων τεχνολογιών και ιδεών.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σύνδεσμος για την προβολή: reworks.gr

Tο διήμερο πρόγραμμα το reworks agora θα παρουσιάσει τρεις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ισάριθμες ενδιαφέρουσες θεματικές.

– Fashion Revolution brings HOPE at Reworks Agora

με ομιλητές:

Δρ. Φιόρι Ζαφειροπούλου (Country Coordinator – Fashion Revolution)

Ελευθερία Καρυπίδη (Chair & Education – Fashion Revolution)

Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer – Maison Faliakos)

Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director – Maison Faliakos)

Γαρυφαλλιά Πιτσάκη (Founder 3Quarters)

– Το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: Προκλήσεις, νέες ιδέες & καλές πρακτικές

με ομιλητές :

Δάφνη Μπεχτσή (CINOBO – Managing Director)

Ελίνα Ψύκου (Director, Screenwriter, Producer)

Γιάννης Σακαρίδης (Artistic Director – Short Film Festival Drama & Director)

Βασιλένα Μητσιάδη

– Democratizing Cities – Shaping urban daily life with civic participation: the role of middle-bottom-up initiatives

με ομιλητές:

Σοφία Αβραμοπούλου (PERA Non-Profit Organization)

Θάλεια Ρίζου (Youthnest Organization)

Μαρία Μεγαλοπούλου (ΚΗΠΟΣ Cultural Space)

Βίβιαν Δούμπα (Stipo Greece & InCommOn NPO)

14 αποκλειστικά video performances σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση

Στο μουσικό σκέλος θα δούμε 14 αποκλειστικά video performances σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση, από εμβληματικά σημεία όπως ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη, το κέντρο της Αθήνας, το Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη και το βουνό Όλυμπος. Video performances θα παρακολουθήσουμε επίσης από Βαρκελώνη, Τόκιο, Βερολίνο, Σόφια.

Ο Νικόλας Δρίζης (MinimalicQuantum) θα επιμεληθεί οπτικά τρια video performances με τα ειδικά διαμορφωμένα visuals που θα συνοδεύουν την μουσική.

To reworks και φέτος παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρότζεκτ σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση. Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες με τους Max Richter το 2014 και τους Grandbrothers το 2018 το reworks για το 2020 συμπράττει εκ νέου με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας μια ανατρεπτική ψηφιακή συναυλία.

35 μουσικοί της ΣΟΔΘ σπαρμένοι στον χώρο του κτιρίου Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα ενώσουν τον συμφωνικό τους ήχο με τους ατμοσφαιρικούς ήχους του AND.ID, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά μια διαφορετική ορχηστρική έκδοση του νέου του άλμπουμ με τίτλο ”Algol Paradox”. Μια σύμπραξη του Reworks Festival με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσ/κης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερης σημασίας project είναι η παρουσία της Nina Kraviz, που βρέθηκε στον Όλυμπο για να παίξει ζωντανά ένα μοναδικό σετ για το reworks, του Patrice Baumel στη Σαμοθράκη, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε ένα σετ που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Ιερό των Μεγάλων Θεών.

Σε αυτούς τους δυο εμβληματικούς χώρους έρχονται να προστεθούν αποκλειστικές παρουσιάσεις από διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο, από την Ιαπωνία, μέχρι τη Σόφια, τη Βαρκελώνη και την Αμερική και κάποια πολύ ιδιαίτερα σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες: Aλέξανδρος Οικονομίδης

Line Up: Nina Kraviz / Dubfire / Patrice Baumel / KiNK / Christian Löffler / Hior / Anastasios / AND.ID & Thessaloniki City Symphony Orchestra / Laraaji / Masayoshi Fujita / Jay Glass Dubs / Danai Nielsen / LOU / Kolida Babo