Αρχική > Εικαστικά > MetroStages: Το Μετρό βάζει τον χώρο, εσύ το ταλέντο σου!

MetroStages: Το Μετρό βάζει τον χώρο, εσύ το ταλέντο σου!

Χορεύεις; Τραγουδάς; Παίζεις μουσική; Θέατρο; Ζωγραφίζεις; Φωτογραφίζεις; Το Μετρό είναι εδώ για σένα! Άδραξε την ευκαιρία και παρουσίασε τη δουλειά σου σε σταθμούς του. Χιλιάδες Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να σε γνωρίσουν.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες) ξεκίνησε την πολιτιστική δράση «MetroStages – Νέοι καλλιτέχνες στο Μετρό» τον Μάρτιο του 2016. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος ελήφθησαν χιλιάδες μηνύματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής από νέους καλλιτέχνες. Διοργανώθηκε πλήθος εκδηλώσεων, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από το επιβατικό κοινό. Η δράση ανανεώνεται διαρκώς και συνεχίζεται, με αμείωτο ενδιαφέρον από κάθε πλευρά, αποτελώντας ένα πρόγραμμα εν εξελίξει, που φέρνει σε ανοιχτό διάλογο δημιουργούς και μετακινούμενους στο δημόσιο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Στόχος του προγράμματος είναι, αφενός να δώσει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες (μουσικούς, ηθοποιούς, ζωγράφους, χορευτές, φωτογράφους κ.ά.) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αφετέρου να ξαφνιάσει ευχάριστα τους επιβάτες που επιλέγουν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τη μετακίνησή τους.

Δήλωσε συμμετοχή!

Στην ενότητα «Δήλωσε συμμετοχή» υπάρχει η σχετική φόρμα, την οποία οι νέοι καλλιτέχνες μπορούν να συμπληρώνουν, εφόσον επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Κάθε εβδομάδα επιλέγονται οι συμμετέχοντες από επιτροπή της ΣΤΑ.ΣΥ., με κριτήρια την ποιότητα και την καταλληλότητα για τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Το MetroStages λαμβάνει χώρα στους σταθμούς Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Κεραμεικός και Πειραιάς, ενώ μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους σταθμούς, αποτελώντας ένα θεσμό που προσφέρει στον πολιτισμό και στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ