Αρχική > Featured > Μετά το FaceApp αυτή είναι η νέα εφαρμογή που κάνει πάταγο – Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα

Μετά το FaceApp αυτή είναι η νέα εφαρμογή που κάνει πάταγο – Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα

Αφού ανακαλύψαμε πώς θα μοιάζουμε σε 20-30 χρόνια από τώρα, μια νέα εφαρμογή ήρθε για να μας δείξει πώς θα ήμασταν αν μας είχε ζωγραφίσει ο Ρέμπραντ ή ο Μιχαήλ Άγγελος! Ναι, καλά διαβάσατε. Μία εβδομάδα μετά την απίστευτη απήχηση που είχε η εφαρμογή FaceApp, την οποία δοκίμασαν διάσημοι και μη, τώρα κυκλοφορεί ένα νέο app που κάνει πάταγο!

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται AI Portraits και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αλλάξει την φωτογραφία κάποιου, ώστε να μοιάζει με πορτρέτο του 15ου αιώνα. Τα AI Portraits χρησιμοποιούν δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες έργα ζωγραφικής, που κυμαίνονται από την Αναγέννηση μέχρι την σύγχρονη εποχή. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από ερευνητές του MIT-IBM Watson AI Lab, και χρησιμοποιεί νευραλγικά δίκτυα για να παράγει ένα αντίγραφο που μελετά τα παραδείγματα και προσπαθεί να τα μιμηθεί.

Lady Gaga

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει ένα κακό. Όπως λέει το MIT Technology Review: «Επειδή το χαμόγελο ήταν σπάνιο στα αναγεννησιακά πορτρέτα, η εφαρμογή αυτή δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τη χαρά σας, αν βγάλετε μια χαμογελαστή selfie».

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Τα AI Portraits λειτουργούν διαφορετικά από το FaceApp, το οποίο συγκέντρωσε αρκετό σκεπτικισμό σχετικά με την πολιτική του για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και για το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί στην Ρωσία.

Keanu Reeves

Η πολιτική απορρήτου της νέας εφαρμογής λέει: «Η εικόνα σας θα αποσταλεί σε έναν διακομιστή IBM στην Αμερική, επεξεργασμένο από την IBM με μοναδικό σκοπό την δημιουργία ενός πορτρέτου σε αναγεννησιακό στυλ με βάση τις πληροφορίες από την εικόνα που ανεβάσατε και αμέσως θα διαγραφεί».