Αρχική > Cinema > Μετά την επιτυχία της «Ευνοούμενης» ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί τη νέα ταινία του

Μετά την επιτυχία της «Ευνοούμενης» ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί τη νέα ταινία του

Μετά την τεράστια επιτυχία της «Ευνοούμενης» ο Γιώργος Λάνθιμος πρόκειται να κάνει ταινία δύο βιβλία. Πρόκειται για το μυθιστόρημα «The Hawkline Monster» του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν που κυκλοφόρησε το 1974 και το «Pop. 1280» του Τζιμ Τόμπσον.

Η ιστορία του «The Hawkline Monster» αφορά σε δύο περιθωριακούς άντρες, εξαιρετικούς χρήστες του πιστολιού, που προσλαμβάνει ένα 15χρονο κορίτσι με σκοπό να σκοτώσουν ένα τέρας. Το τέρας ζει στο υπόγειο ενός σπιτιού, όπου κατοικεί η νεαρή δεσποινίς Χόκλαϊν. Υπάρχουν όμως πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά στο σπίτι που θα ανακαλύψουν στην πορεία.

Τη νουβέλα έχουν ήδη προσπαθήσει να μεταφέρουν στον κινηματογράφο δύο σκηνοθέτες. Ο Χαλ Άσμπι προσπαθούσε για σχεδόν 15 χρόνια να πείσει τον Μπρότιγκαν για την έγκριση του σεναρίου. Μάλιστα, είχε επιλέξει τους Τζακ Νίκολσον και Ντάστιν Χόφμαν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ωστόσο, πέθανε και δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Στη συνέχεια προσπάθησε ο Τιμ Μπάρτον, και πάλι χωρίς επιτυχία. Τώρα, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Γιώργος Λάνθιμος είναι αυτός που θα κάνει ταινία το βιβλίο.

Και η νουβέλα «Pop. 1280» στα πλάνα του Λάνθιμου

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η ταινία του Λάνθιμου που θα αρχίσει γυρίσματα μέσα στο 2020, αφού όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο σκηνοθέτης θα επιμεληθεί τη διασκευή σεναρίου και θα σκηνοθετήσει το «Pop. 1280». Μια κινηματογραφική προσαρμογή στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Τόμπσον που κυκλοφόρησε το 1964. Το βιβλίο του Τόμπσον διηγείται την ιστορία ενός διεφθαρμένου σερίφη σε μια μικρή επαρχιακή πόλη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους κατοίκους της.