Αρχική > Featured > Μετά το Ίδρυμα Κλούνεϊ, ο οίκος Gucci δωρίζει 500.000 δολάρια στην Πορεία των μαθητών κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Μετά το Ίδρυμα Κλούνεϊ, ο οίκος Gucci δωρίζει 500.000 δολάρια στην Πορεία των μαθητών κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ

Στις 14 Φεβρουαρίου, ένας οπλισμένος άντρα σκότωσε 17 άτομα στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Από τότε, οι έφηβοι μαθητές που γλίτωσαν από τη σοκαριστική δολοφονική επίθεση εναντίον τους, προετοιμάζουν ακούραστα τη μεγάλη Πορεία για τις Ζωές μας που διοργανώνουν στην Ουάσινγκτον, στις 24 Μαρτίου.

Τώρα, το κίνημα αυτό, που έχει ευαισθητοποιήσει και κινητοποιεί σταδιακά όλο και περισσότερους πολίτες στην Αμερική, λαμβάνει τη στήριξη κάποιων μεγάλων ονομάτων.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Όπρα Γουίνφρεϊ και Αμάλ & Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οίκος μόδας Gucci γνωστοποίησε ότι στηρίζει τη διαδήλωση Πορεία για τις Ζωές μας με δωρεά 500.000 δολαρίων υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Μαθητές και οι οικογένειές τους θα διαδηλώσουν στην Ουάσινγκτον και θα “απαιτήσουν να κατατεθεί στο Κογκρέσο ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της οπλοκατοχής.

Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν ταυτόχρονες πορείες να διεξαχθούν σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

“Στηρίζουμε την “Πορεία για τις Ζωές μας” και τους θαρραλέους μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα που ζητούν η ζωή και η ασφάλειά τους να γίνουν προτεραιότητα” αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου Gucci. “Όλοι έχουμε επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από αυτές τις παράλογες τραγωδίες” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο οίκος Gucci, κάθε φορά στα σόου του προσπαθεί να περνά ένα πολιτικό μήνυμα. Μετά τα αποκεφαλισμένα μοντέλα που “σόκαραν” τους πολιτικά ορθούς συντάκτες μόδας, στην pre-fall καμπάνια του δανείστηκαν το θέμα τους από το φοιτητικό κίνημα του 1960.