Αρχική > Συνταγές > Μελιτζάνες στο φούρνο. Plus: Τι είναι το αγουρέλαιο;

Μελιτζάνες στο φούρνο. Plus: Τι είναι το αγουρέλαιο;

vegetable-lasagna-tastefood

Το αγουρέλαιο είναι ένα λάδι ανωτάτης θρεπτικής αλλά και βιολογικής αξίας. Ένα πραγματικά φρέσκο προϊόν που συνδυάζει και με το παραπάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου. Στο αγουρέλαιο γευστικά διακρίνεται μια πικρή νότα στα όρια του πιπεράτου.

Μπορείτε να το βρείτε λίγους μήνες τον χρόνο, όταν μαζεύονται οι ελιές και για λίγο καιρό μετά γιατί όσο περνάει ο καιρός αλλάζει η οξύτητα του και μετατρέπεται στο ελαιόλαδο που όλοι γνωρίζουμε.

Τα χαρακτηριστικά του αγουρέλαιο:

πολύ χαμηλή οξύτητα

χρώμα έντονο πράσινο

γεύση λίγο πικρή, πιπεράτη και φρουτώδη

άρωμα έντονο, φρέσκο, φρουτώδες

Εσείς δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και να απολαύσετε την γεύση του και τα οφέλη του! Και με τι ταιριάζει περισσότερο το φρέσκο λάδι; Μα φυσικά με φρέσκα λαχανικά!

Υλικά:

2 μελιτζάνες τσακωνικές κομμένες σε χονδρές φέτες 1 εκ.

1 πιπεριά πράσινη κομμένη στις 4 πλευρές της

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στις 4 πλευρές της

1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες

2 κολοκύθια κομμένα σε χονδρές φέτες 1 εκ.

2 μανιτάρια κομμένα σε χονδρές φέτες

½ κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2-3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ψιλές φέτες

100 ml αγουρέλαιο Άλτις

Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το σκόρδο με το αγουρέλαιο. Ψήνουμε τα λαχανικά στο γκριλ και από τις δύο πλευρές του. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα και περιχύνουμε από επάνω το αρωματικό αγουρέλαιο με τα μυρωδικά και το σκόρδο.

Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με φέτα ή γραβιέρα!

Οι πιο νόστιμες γόνδολες. Plus: Μέχρι πότε χρησιμοποιούσαν τη μελιτζάνα ως διακοσμητικό;

Μελιτζάνες με ρεβύθια. Plus: Να καθαρίζω την μελιτζάνα μου;