Αρχική > Cinema > Μελίνα Μερκούρη: Δωρεάν προβολή της ταινίας «Στέλλα» με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατό της

Μελίνα Μερκούρη: Δωρεάν προβολή της ταινίας «Στέλλα» με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατό της

Το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινάει σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, με αφορμή τα 25 χρόνια που συμπληρώνονται στις 6 Μαρτίου από τον θάνατό της.

Οι δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 18:00-21:00, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Μελίνα, σε θυμόμαστε» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με προβολή της ταινίας «Στέλλα» που έφερε τη Μελίνα στις Κάννες και συζήτηση με τους συνεργάτες της Μανουέλα Παυλίδου, Χριστόφορο Αργυρόπουλο, Μάνο Ζαχαρία και Στέλλα Χρυσουλάκη.

Η Μελίνα Μερκούρη αποτέλεσε εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού πολιτισμού με παγκόσμια αναγνώριση. Μια μεγάλη σταρ του κινηματογράφου, που ενθουσίαζε τα πλήθη όπου κι αν έπαιζε, μέσα ή έξω από την οθόνη. Μετά την πτώση της δικτατορίας διεκδίκησε την παρουσία της στην πολιτική ζωή, προσδίδοντάς της μια διαφορετική αύρα και δίνοντας στο Υπουργείο Πολιτισμού την αποφασιστική ώθηση που θα το έβγαζε από την γκρίζα ζώνη της γραφειοκρατίας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει ακόμα δύο εκδηλώσεις μνήμης για το έργο που άφησε πίσω της η Μελίνα Μερκούρη: τα ΔΗΠΕΘΕ και το Πρόγραμμα Μελίνα.

Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136

Τηλ: 210 3609695