Στην Κωνσταντινούπολη οι προετοιμασίες για το σεισμό που αναμένεται είναι σε εξέλιξη, έχοντας υλοποιήσει μεγάλα έργα υποδομής για τα όσα θα ακολουθήσουν μετά το σεισμό, αλλά και πριν από αυτόν.Τσουνάμι στη θάλασσα του Μαρμαρά αναμένεται να ακολουθήσει έπειτα από τον μεγάλο σεισμό που προβλέπεται, σύμφωνα με τον καθηγητή Πρόεδρο του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών Χαλούκ Οζενέρ ο οποίος υποστηρίζει ότι θα είναι αποτέλεσμα των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων.

Ο Τούρκος καθηγητής αναφέρει ότι παρόλο που δεν γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει αυτός ο σεισμός οι απώλειες ζωής και οι ζημιές που θα προκαλέσει το τσουνάμι θα είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι εκείνες που θα προκαλέσει ο σεισμός.


Με αφορμή τη σημερινή ημέρα για το τσουνάμι, ο Τούρκος καθηγητής δήλωσε ότι ακόμη και όταν γίνει σεισμός μακριά από την Τουρκία, όπως για παράδειγμα στην Μεσόγειο, μπορεί να μην επηρεαστεί από το σεισμό η Τουρκία αλλά να επηρεαστεί από το τσουνάμι. Όπως είπε μελετούν ακόμη και σενάριο για τσουνάμι από Αιγαίο και Μεσόγειο.

“Αλλά τώρα δεν έχει νόημα να λέμε θα γίνει εκεί ή εδώ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως αν αναμένουμε ένα σεισμό, ειδικά στη θάλασσα, αν είναι πολύ μεγάλης ισχύος τότε θα υπάρξει και τσουνάμι”, ανέφερε.

Άννα Ανδρέου, Τουρκία

Πηγή: Star

από Σοφία Κωστάρα