Αρχική > Infohealth > Με τη γρίπη προ των πυλών, ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει γρήγορα να γίνει διψήφιος

Με τη γρίπη προ των πυλών, ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει γρήγορα να γίνει διψήφιος

Τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, τελευταίες μέρες διακοπών και ξεγνοιασιάς και είναι ζήτημα χρόνου οι ανησυχίες να επανέλθουν στο φουλ. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα σταθερά αυξημένα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας, τονίζοντας πως ο συνδυασμός του κορονοϊού με τη γρίπη είναι επικίνδυνος και θα φέρει το ΕΣΥ σε δραματική κατάσταση.

Μιλώντας στο OPEN TV, η η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε σχετικά: ««Εάν φτάσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας τότε χάσαμε το παιχνίδι. Πραγματικά στην Ελλάδα κάναμε μεγάλες θυσίες για να κρατήσουμε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Εύχομαι ότι δεν θα συμβεί μία αλλαγή της εικόνας που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Όμως ο στόχος θα πρέπει να μειωθεί σε διψήφιο ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων. Όταν φτάσουμε πάλι στο διψήφιο ο επόμενος στόχος είναι τα μονοψήφια κρούσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε έναν καλό χειμώνα.

Μην ξεχνάμε τη γρίπη που ξεκινάει από τον Οκτώβριο. Θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και θα πρέπει να το λέμε συνέχεια. Κορονοϊός και γρίπη είναι επικίνδυνος συνδυασμός».

Μεγαλύτερο πρόβλημα το χειμώνα

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες, ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος υποστήριξε ότι «ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους… Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιού της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού».

Οι φόβοι αυτοί των ειδικών φέρνουν νωρίτερα φέτος τον εμβολιασμό του πληθυσμού ενάντια στη γρίπη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα ο κύκλος των εμβολιασμών για τη γρίπη, ώστε ο πληθυσμός να είναι προετοιμασμένος και να μην συμπέσουν πιθανά βαριά περιστατικά γρίπης και covid-19.