Αρχική > Infohealth > Με επιτυχία εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2019 στην Πάτρα

Με επιτυχία εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2019 στην Πάτρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» που διεξήχθη με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Novo Nordisk Hellas, στην κεντρική πλατεία της Πάτρας (πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’) στις 14 Νοεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη στο περίπτερο της Novo Nordisk Hellas, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια ανακαλύπτοντας τη νόσο μέσα από αυτά.

Παράλληλα, ένα λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, «ντύθηκε» με τα χρώματα της Novo Nordisk Hellas και του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», με μέλη του συλλόγου να ενημερώνουν τους επιβάτες για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη γιορτάζεται από το 1991, αλλά μόλις το Δεκέμβριο του 2006 αναγνωρίστηκε ως μια επίσημη Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών με την έγκριση του ψηφίσματος 61/225 του ΟΗΕ. Στη φετινή χρονιά γιορτάζουμε τη 12η επέτειο από την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη ως επίσημη Ημέρα από τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτή είναι επίσης η 12η επέτειος για το γαλάζιο κύκλο, το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο κύκλος συμβολίζει πρωτίστως την ενότητα αλλά και το θετικό πνεύμα και τη δύναμη που χρειάζεται η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ το γαλάζιο χρώμα συνδέεται με το χρώμα του ουρανού και της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

«Αλλάζουμε το Διαβήτη!»