Αρχική > Τι Νέα; > Με χειροκρότημα από τα μπαλκόνια το «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

Με χειροκρότημα από τα μπαλκόνια το «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

Διαδικτυακό κάλεσμα για να αποχαιρετήσουμε τον αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, απευθύνουν οι χρήστες των social media.

«Εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων για την κοινωνία και τον λαό θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του», αναφέρουν απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για έναν αποχαιρετισμό «με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο τη συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Συντονιζόμαστε και κοινοποιούμε παντού το κάλεσμα:

Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3 στις 21:00) με παρατεταμένο χειροκρότημα και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία, με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρών. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.

Το ίδιο να κάνουμε την ημέρα και την ώρα της κηδείας, όταν αυτή ανακοινωθεί.