Αρχική > Τι Νέα; > Μαύρισε η Αθήνα- Καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Μαύρισε η Αθήνα- Καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Οι προβλέψεις των μετερεολόγων έπεσαν μέσα, ο καιρός… αγρίεψε απότομα και βροχές και ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας.

Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ μετά τη διέλευσή του η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις περιοχές που επηρεάζονται από τα έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).

Ο καιρός την Παρασκευή 04/10

O καιρός θα παραμείνει άστατος και την Παρασκευή. Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

  • Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
  • Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες

    του Σαββάτου.