Αρχική > Featured > Μαρτυρίες ομοφυλόφιλων σε κρητική εκπομπή: «Το “ντρέπομαι για σένα” δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Μαρτυρίες ομοφυλόφιλων σε κρητική εκπομπή: «Το “ντρέπομαι για σένα” δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Η συγκλονιστική εκπομπή των “Ηρώων” με τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, με αμφισεξουαλικά και διεμφυλικά άτομα, που πασχίζουν να ζήσουν μια κανονική ζωή, χωρίς να ενοχλούν, αλλά και χωρίς να ενοχλούνται.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομιλεί με νέους οι οποίοι δεν διστάζουν να εκτεθούν μπροστά στην κάμερα για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και για το ρατσισμό που έχουν βιώσει.

Σε μια κλειστή κοινωνία, στην Κρήτη, αποφασίζουν να πάρουν τα ρίσκα τους και να μιλήσουν ανοιχτά. κάποιοι από αυτούς αποκαλύπτοντας ότι η οικογένειά τους θα το μάθει από την εκπομπή.

Άτομα αξοσέβαστα στην τοπική κοινωνία, που δεν έχουν ενοχλήσει κανέναν και δεν πιστεύουν ότι με αυτή την αποκάλυψη θα επηρεαστεί η γνώμη όσων συναναστρέφονται.

Τι ζητούν; Ίσες ευκαιρίες, προσδοκώντας να μπει ένα τέλος στα κακοπροαίρετα σχόλια και στις συνθήκες περιθωριοποίησης.

Ένα επεισόδιο που αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει αίσθηση με τις εξομολογήσεις που θα παρουσιαστούν στους Ήρωες να συγκλονίζουν και να προβληματίζουν από την εκπομπή «Ηρωες» της ΚΡΗΤΗ TV.

Ανάμεσα στις συνεντεύξεις που περιλαμβάνει η ωριαία εκπομπή «Ηρωες», ξεχωρίζει η συνταρακτική μαρτυρία του Αρη, ενός νεαρού ομοφυλόφιλου.

Αρης: Δεν γίνεσαι γκέι, γεννιέσαι γκέι

Ο Αρης (η μαρτυρία του στο 37ο λεπτό του βίντεο της εκπομπής) ζήτησε να μην εμφανιστεί το πρόσωπό του στην κάμερα. Ερωτηθείς γιατί επέλεξε αυτή τη στάση απάντησε:

«Σέβομαι την άποψη της μητέρας μου να μη βγει παραέξω ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Για να μην υποστώ bullying, για να μην υπάρχει κατακραυγή για την οικογένεια, για να μη ντρέπεται ο κόσμος για την οικογένεια, άσχετα με το ότι εγώ δεν συμφωνώ με αυτό».

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Αρης παραδέχθηκε ότι προτιμά να κάνει μικρά και βασικά βήματα -στην κατεύθυνση της αποκάλυψης της σεξουαλικής του ταυτότητας- παρότι «είναι λάθος, το ξέρω».

Ο ίδιος τόνισε ότι «με στεναχωρεί πάρα πολύ αυτό γιατί δεν μπορεί να σεβαστεί αυτό που είμαι. Γεννιέσαι γκέι, δεν γίνεσαι γκέι. Δεν είναι ότι μια μέρα ξύπνησα και είπα να γίνω γκέι επειδή το είδα στην τηλεόραση» προσέθεσε.

«Το “ντρέπομαι για σένα” δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Ερωτηθείς σχετικά ο Αρης είπε ότι κατάλαβε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του στα 15 του και πως έκανε την πρώτη του σχέση στα 16 του. Παρά ταύτα, η στάση της οικογένειάς του δεν τον βοήθησε.

«Περισσότερο bullying έχω φάει από την οικογένειά μου. Μετράω πολύ τη γνώμη τους γι’ αυτό και με επηρεάζει πολύ» είπε στον φακό.

Μεταξύ άλλων, ο Αρης επανέφερε μια οδυνηρή μνήμη που τον πόνεσε περισσότερο από οτιδήποτε:

«Η φράση “ντρέπομαι για σένα”. Αυτολεξεί, έτσι ακριβώς. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ» σημείωσε.

Η on camera εξομολόγηση προς τους γονείς

Στην εκπομπή «Ηρωες» μιλούν αρκετά ακόμη πρόσωπα για το bullying και συμπεριφορές που έχουν υποστεί. Μεταξύ αυτών, μια νεαρή κοπέλα η οποία υποστήριξε ότι οι φίλοι της, «όταν έμαθαν τα ενδιαφέροντα κομμάτια αυτής της σεξουαλικότητας, σα να είπαν “δεν μου κάνεις, είσαι ανώμαλη”».

Συγκινητική είναι και η στιγμή που ένας αμφισεξουαλικός (bisexual), ο Δημήτρης, παραδέχεται ότι οι γονείς του δεν γνωρίζουν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και πως θα το πληροφορηθούν βλέποντας τη συνέντευξη.

«Για τους γονείς μου, ξέρω ότι με αγαπούν και θέλουν να γίνω ευτυχισμένος. Ισως δεν θα ήθελα να δώσω αυτή τη συνέντευξη, να το κάνω αυτό. Οσο άβολο και να είναι, πρέπει να προσπαθήσουν λίγο να το βρουν κι αυτοί, να το αποδεχτούν. Αισθάνομαι ότι είναι δική μου επιλογή» είπε κοιτάζοντας κατάματα τον φακό.