Αρχική > Featured > Μαρίνα Κωνσταντίνου: Η πρώτη γυναίκα αρχηγός στη Σχολή Ικάρων είναι γεγονός!

Μαρίνα Κωνσταντίνου: Η πρώτη γυναίκα αρχηγός στη Σχολή Ικάρων είναι γεγονός!

Η Αρχισμηνίας Μαρίνα Κωνσταντίνου έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά μέχρι σήμερα. Έγινε η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία εισήχθη δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου κατάγεται από την Πάτρα και απο μικρή είχε αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με τα αεροπλάνα. Με πίστη, αφοσίωση και συνέπεια στον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει, έφτασε να γίνει Αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ποια είναι η Μαρίνα Κωνσταντίνου

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι κόρη της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του 2018. Λάτρης της ορειβασίας, ο πατέρας της Μαρίνας σκοτώθηκε προσπαθώντας να κατακτήσει την κορυφή του Ακονκάγκουα, του υψηλότερου βουνού της Αμερικής.

«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός διότι ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά-σιγά καταστάλαξα σε αυτό», είχε πει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τη φοβίζει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα. «Πιστεύω ότι όποιος βάλει στόχο που να τον θέλει πραγματικά και να είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει».

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα Αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου, καθηγητή της Νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών, Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Όλοι εμείς συγχαίρουμε την Πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να είναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της».