Η νηστεία καλά κρατεί και σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε ένα πιάτο ζυμαρικών. Πρόκειται για την κλασική ιταλική συνταγή για μακαρονάδα Aglio Olio με ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Εύκολη, οικονομική και έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο
1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
αλάτι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά για 1-2′ χωρίς να πάρουν χρώμα. Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπεριά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

από Μαρία Ιωαννάτου