Αρχική > Featured > “Love Letter To My Body”: Η νέα τάση στο Instagram μαθαίνει στις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους

“Love Letter To My Body”: Η νέα τάση στο Instagram μαθαίνει στις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους

Συχνά οι γυναίκες έχουν μια περίπλοκη και δύσκολη σχέση με το σώμα τους, την οποία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram έχουν κάνει ακόμα πιο μπερδεμένη με τη χρήση φίλτρων στις φωτογραφίες.

Ευτυχώς, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο φάνηκαν αρκετά γενναίες ώστε να μοιραστούν αυτές τις περίπλοκες σχέσεις για να δημιουργήσουν έναν ασφαλή “χώρο” όπου όλοι θα αισθάνονται λιγότερο μόνοι, μοιράζοντας τις σκέψεις και τις φωτογραφίες τους για να δείξουν πόσο όμορφα είναι όλα τα σώματα.

Μια νέα τάση με τίτλο «Love Letter To My Body», ξεκίνησε από τον χρήστη @thisisfindingbalance και ζητάει από τις γυναίκες να μοιραστούν τη δική τους εικόνα και τις σκέψεις τους για το ανθρώπινο σώμα – ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το χρώμα.

View this post on Instagram

A post shared by Millie Mackintosh (@milliemackintosh) on

Η Millie Mackintosh, η οποία πρόσφατα απέκτησε το πρώτο της παιδί, ήταν μία από τις γυναίκες που έγραψε μια ειλικρινή επιστολή στον εαυτό της.

«Με τα χρόνια ήμουν ο χειρότερος κριτής του εαυτού μου και είχα μια σχέση αγάπης-μίσους με το σώμα μου. Η ελπίδα μου γράφοντας αυτό είναι ότι μπορώ να θυμηθώ πόσο τυχερή είμαι που έχω αυτό το σώμα και να το αντιμετωπίσω με μεγαλύτερο σεβασμό και καλοσύνη. Το να γράφω αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο άφησα το μυαλό μου να εκφοβίσει το σώμα μου. Τα σώματά μας συνεχώς δουλεύουν για να μας κρατούν ζωντανούς, δυνατούς και ακμαίους. Ακόμα κι αν το μυαλό αποφασίζει ότι δεν αγαπά αυτό που βλέπει στον καθρέφτη, το σώμα εξακολουθεί να μας αγαπάει», κατέληξε.

View this post on Instagram

A post shared by Finding.Balance (@thisisfindingbalance) on

Μια άλλη συγκινητική ανάρτηση προήλθε από την @phoebegreenacre, η οποία ζητά συγγνώμη από το σώμα της για όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθούσε να το αλλάξει. «Λυπάμαι για όλα αυτά τα χρόνια που σε κοίταζα και ευχόμουν να μπορούσα να σε αλλάξω σε κάτι που δεν είσαι», έγραψε.

View this post on Instagram

A post shared by Finding.Balance (@thisisfindingbalance) on

Αυτή η τάση είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι πρέπει να αγαπάμε τα σώματά μας, να τα σεβόμαστε και αντί να τα επικρίνουμε, πρέπει να τα ευχαριστούμε για όλα όσα κάνουν για εμάς.