Αρχική > Τι Νέα; > Lockdown: Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που μπορούμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό

Lockdown: Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που μπορούμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό

Σε μία νέα πραγματικότητα θα μπούμε όλοι από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου για δεύτερη φορά μέσα σε οχτώ μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μεταξύ των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό είναι και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για lockdown: Ποιες υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές – Όλα τα μέτρα

Τσιόδρας: Αυτά είναι τα τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊο

Τέσσερις είναι οι περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας και αυτές είναι:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας.

Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown. Ωστόσο αν κάποιος βρίσκεται π.χ. στην Αθήνα, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στην Κόρινθο μπορεί να μετακινηθεί, να επιστρέψει στην Κόρινθο, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει τελικά για τις μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί- Υφίσταται απαγόρευση κυκλοφορίας;

– Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Θα έχουμε όλο τον χειμώνα επαναλαμβανόμενα lockdown»

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr.