Αρχική > Featured > Lisa Gerrald: H τραγουδίστρια των Dead Can Dance μιλά στο infowoman

Lisa Gerrald: H τραγουδίστρια των Dead Can Dance μιλά στο infowoman

Η υπέροχη τραγουδίστρια των Dead Can Dance αλλά και του soundtrack της ταινίας «Μονομάχος», Λίζα Γκέραρντ, συναντά μια από τις κορυφαίες χορωδίες γυναικών στον κόσμο με τίτλο The Mystery Of the Bulgarian Voices.

Αυτή η παράσταση βασίζεται στον συνδυασμό μοναδικών φωνών – τραγουδιστών από τη χορωδία “The Mystery Of The Bulgarian Voices“, της Lisa Gerrard (Dead Can Dance) και του παγκόσμιου πρωταθλητή του beatboxing (η τέχνη της παραγωγής φωνητικών ήχων σε μίμηση μουσικών οργάνων, κατά κύριο λόγο κρουστών)Skiller (Aleksandar Deyanov).

Η ανθρώπινη φωνή – ως μία από τις πιο ισχυρές ανθρώπινες εκφράσεις – αποτελεί το κέντρο αυτού του μουσικού ταξιδιού.

Eμείς λίγο πριν τη συναυλία της είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Λίζα Γκέραρντ

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την χορωδία «The Mystery Of The Bulgarian Voices»;  

Λίζα Γκέραρντ Είχα καταγοητευτεί από την ομορφιά και την απίστευτη πολυπλοκότητα των φανταστικών αυτών φωνών. Μου τους σύστησε ο Ivo, ο διευθυντής της δισκογραφικής μας εταιρείας που δούλευε μαζί τους εκείνη την εποχή. Η χορωδία και οι άνθρωποι αυτοί επηρέασαν απίστευτα βαθιά και ουσιαστικά τη δουλειά μου, τόσο βαθιά που ένιωσα πως άλλαξε όλη μου η ζωή. Χρόνια αργότερα κλήθηκα να συνθέσω κάποια κομμάτια γι΄αυτούς, το οποίο και έκανα φυσικά. Τώρα κάνουμε μαζί συναυλίες, δημιουργούμε και αναπτύσσουμε μαζί τις ιδέες μας. 

Τι θα ακούσουμε από τη συνεργασία αυτή στο Christmas Theater?

Λίζα Γκέραρντ: Μία συλλογή από τραγούδια, αρχαία βουλγαρικά τραγφούδια και κομμάτια που συνέθεσε ο  Peter Dundakov. Ο Peter είναι Βούλγαρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας. Θα παίξουμε πολλά κομμάτια λοιπόν από το άλμπουμ μας, αλλά και πολλά τραγούδια των Dead Can Dance.

Κάνετε συχνά διαλείμματα από τους Dead Can Dance… Γιατί; 

Λίζα Γκέραρντ: Ναι η αλήθεια είναι πως δουλεύω παράλληλα πολλά project με πολλούς άλλους μουσικούς και τραγουδιστές και παράλληλα συνθέτω με άλλους καλλιτέχνες. Είναι το πάθος μου και έτσι ικανοποιώ την περιέργειά μου για το τι άλλο μπορώ να κάνω. Αυτή είναι η πηγή της έμπνευσής μου ως καλλιτέχνιδα…. 

Αγαπάτε την Ελλάδα; Από τα τραγούδια, τους τίτλους τους και τους στίχους σας φαίνεται ότι έχετε μια πολύ ισχυρή σύνδεση με τη χώρα.

Λίζα Γκέραρντ: Αγαπώ βαθιά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μεγάλωσα σε μια ελληνική αποικία της Αυστραλίας, έτσι πάντα νιώθω την Ελλάδα σπίτι μου. Επίσης εμπνεύομαι τρομερά από την ελληνική ιστορία και μυθολογίας, αλλά και από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τους ήχους της. 

Τι σημαίνουν οι Dead Can Dance για εσάς; 

Λίζα Γκέραρντ:.Είναι τα πρώτα μου βήματα ως καλλιτέχνιδα. Είναι το ορόσημό μου, εκεί που μεγάλωσα, εκεί που άρχισα να εκφράζω την αγάπη μου για τη μουσική, εκεί που άρχισα να αφοσιώνομαι. Oι Dead Can Dance αποτελούν ένα τεράστιο μέρος του δημιουργικού μου καμβά και της μουσικής μου έκφρασης. 

Τι είναι αυτό που σας οδηγεί στο να επιλέξετε το επόμενο βήμα σας; Και τελικά τι σας εμπνέει; 

Λίζα Γκέραρντ: Η ίδια η ζωή είναι αυτή που εμπνέει την ψυχή ενός καλλιτέχνη. Συνεχίζω την πορεία μου και όπου με βγάλει. Δεν ακολουθώ πάντα ένα πλάνο, αυτό που με μαγνητίζει περισσότερο είναι το μυστήριο, το μυστηριώδες.Γι΄αυτό και πάντα είμαι ανοιχτή σε νέες ιδέες. Η ζωή είναι γεμάτη από εκπλήξεις.  

Αγαπημένη στιγμή στην καριέρα σου; 

Λίζα Γκέραρντ: Η γέννηση της κόρης μου. Η αγαπημένη στιγμή όχι μόνο της καριέρας μου, αλλά ολόκληρης της ζωής μου. 

Τι ονειρεύεστε; 

Λίζα Γκέραρντ: Να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου, με τη ψυχή μου και να ζω ήρεμα. Αν έχω ειρήνη με τον εαυτό μου, το μυαλό μου έιναι πιο καθαρό για να προχωρώ και να δημιουργώ…. 

Μελλοντικά σχέδια; 

Λίζα Γκέραρντ: Για τα επόμενα δύο χρόνια θέλω να συνθέτω και να δίνω συναυλίες. Σχεδιάζω να κάτσω και λίγο για να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και να φρεσκάρω το μυαλό μου….

Info: 

Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

VIP ζώνη: 58 ευρώ

A ζώνη: 48 ευρώ

Β ζώνη: 40 ευρώ

 

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ ζώνη: 32 ευρώ

Δ ζώνη: 26 ευρώ

Ε ζώνη: κανονικό 18 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ