Αρχική > Infohealth > Λινού: “Η καραντίνα από μόνη της δεν αρκεί – Έτσι θα πάμε μέχρι τον Απρίλη”

Λινού: “Η καραντίνα από μόνη της δεν αρκεί – Έτσι θα πάμε μέχρι τον Απρίλη”

Επιθετική είναι τις τελευταίες πέντε μέρες η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, οι κλίνες στις ΜΕΘ βρίσκονται σε οριακό σημείο και η πίεση στο σύστημα υγείας γίνεται όλο και πιο έντονη.

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για lockdown: Ποιες υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτές – Όλα τα μέτρα

Τσιόδρας: Αυτά είναι τα τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορωνοϊο

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό γενικό lockdown για 3 εβδομάδες, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανάσχεση στην πορεία της νόσου.

Διαβάστε επίσης:

– Τα 3 επιπλέον μέτρα στήριξης για τους πολίτες που θα πληγούν περισσότερο από το lockdown

Αυτό είναι το Έντυπο Μετακίνησης Μαθητών- Τυπώστε το!

– Τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού για θέατρα, σινεμά και μουσικές σκηνές- 10 ευρώ στα θέατρα και 4 ευρώ στα σινεμά ανά θέση/ εισιτήριο

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού νωρίτερα σήμερα το πρωί μιλώντας στον Real fm τόνισε πως είμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής.

Μιλώντας για το νέο καθολικό lockdown η κ. Λινού υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει τελικά για τις μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί- Υφίσταται απαγόρευση κυκλοφορίας;

Θα ανακοπεί η πορεία του ιού;

Σε ερώτηση εάν το νέο lockdown είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κοροναϊού, επισήμανε ότι θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ. Η καθηγήτρια τόνισε πως η καραντίνα από μόνη της δεν αρκεί. Αφενός είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες, την ευσυνειδησία τους απέναντι στην τήρηση των μέτρων, αφετέρου δε την ίδια την κυβέρνηση και τη λήψη και άλλων μέτρων πλην της καραντίνας.

Υπογράμμισε δε η καθηγήτρια ότι τα τεστ κοροναϊού πρέπει να συνταγογραφούνται, αλλά και να δοθούν κίνητρα αλλά και κίνητρα σε ανθρώπους του μεροκάτου για να κάνουν το τεστ, ιδίως όσοι δουλευουν σε μονάδες παραγωγής, ενώ είναι σημαντικό να τηρηθούν πρωτόκολλα αυστηρά σε οίκους ευγηρίας.

Όπως είπε η κ. Λινού, παραδέχτηκε, τέλος, η κ. Λινού μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα είμαστε είτε σε καραντίνα είτε κάτω από αυστηρά μέτρα μέχρι τουλάχιστον να υπάρχει κάποια εξέλιξη με το εμβόλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του