Linguini με μανιτάρια και miso: Όταν η διαφορετικότητα απογειώνει τη γεύση!

Δεν έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια; μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με κοκκινιστό, μακαρόνια με τόνο… Εμείς σήμερα σας προκαλούμε να δοκιμάσετε μία μακαρονάδα…. διαφορετική. Μια μακαρονάδα που ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές, καθώς η πάστα miso την απογειώνει κυριολεκτικά.

Μία δοκιμή θα σας κάνει να την εντάξετε στο εβδομαδιαίο προγραμματισμό του φαγητού σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 250gr. μακαρόνια linguini
  • 250gr. μανιτάρια mix (λευκά, porto bello κλπ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. miso paste
  • 2 κ.σ.  μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φρέσκο κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα linguini σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το βούτυρο τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκόολ.
  • Προσθέτουμε το miso paste και την μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε (ίσως χρειαστεί λίγο νερό για να γίνει πιο αραιά η σάλτσα), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα δυο λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα linguini και τα ενσωματώνουμε με τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω.*Τη συνταγή αλιεύσαμε στο http://www.learntowok.gr/

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του