Δεν έχετε βαρεθεί να τρώτε τα ίδια και τα ίδια; μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με κοκκινιστό, μακαρόνια με τόνο… Εμείς σήμερα σας προκαλούμε να δοκιμάσετε μία μακαρονάδα…. διαφορετική. Μια μακαρονάδα που ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές, καθώς η πάστα miso την απογειώνει κυριολεκτικά.
Μία δοκιμή θα σας κάνει να την εντάξετε στο εβδομαδιαίο προγραμματισμό του φαγητού σας!



ΥΛΙΚΑ

  • 250gr. μακαρόνια linguini
  • 250gr. μανιτάρια mix (λευκά, porto bello κλπ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. miso paste
  • 2 κ.σ.  μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φρέσκο κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα linguini σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το βούτυρο τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκόολ.
  • Προσθέτουμε το miso paste και την μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε (ίσως χρειαστεί λίγο νερό για να γίνει πιο αραιά η σάλτσα), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα δυο λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα linguini και τα ενσωματώνουμε με τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω.*Τη συνταγή αλιεύσαμε στο http://www.learntowok.gr/

από infowoman team