λινγκουίνι




Όπως ξέρετε το τυρί έχει μεγάλη θρεπτική αξία στη διατροφική αξία και σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη.

Υπάρχουν πολλά είδη τυριών, όπως ήδη γνωρίζετε, αλλά σήμερα συνοδεύουμε τα λιγνκουίνι μας με κατσικίσιο τυρί, το οποίο προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αντικαταστήσετε την μαγιονέζα και τις διάφορες σος στο σάντουίτς σας με αυτό καθώς δεν δίνει πολλές θερμίδες και βοηθά και την υγεία μας!

Συγκεκριμένα, 30 γρ. κατσικίσιο τυρί αποδίδουν 70 θερμίδες και 6 γραμ. λιπαρά.  Είναι, επίσης, μια καλή πηγή χαλκού, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας.

Τι περιμένετε, λοιπόν;

Υλικά:

350γρ. λινγκουίνι

1/2 της κούπας καρύδια

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κούπες φρεσκοκομμένο καλαμπόκι

2 σκελίδες σκόρδο

3 τοματάκια cherry κομμένα στην μέση

2 μικρά κολοκυθάκια λεπτοκομμένα

2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη

120 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά όπως ορίζει το πακέτο. Φυλάξτε λίγο από το νερό τους και στραγγίξτε τα. Επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ ανάψτε τον φούρνο στους 200ο και καβουρδίστε τα καρύδια μέχρι να μυρίσουν.

Σε ένα τιγάνι κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε το καλαμπόκι μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το καλαμπόκι, το κολοκυθάκι και την τομάτα στο νερό που έχετε κρατήσει μαζί με τα λινγκουίνι. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το υγρό να πήξει ελαφρά.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ρίγανη και τρίβοντας το τυρί πάνω από τα ζυμαρικά.

Λιγκουίνι με πέστο ρόκας. Plus: Να γιατί η ρόκα δεν ταιρίαζει μόνο στις σαλάτες!

Πένες στο φούρνο με πεπερόνι και τριμμένο τυρί. Plus: Με τι μπορώ να αντικαταστήσω τη μαγιονέζα στο φαγητό μου;

Εύκολη τάρτα πατάτας με ζαμπόν και τυρί. Plus: Πόσα είδη ζαμπόν υπάρχουν;

από sstrempa