Λεμονάτο κοτόπουλο με δεντρολίβανο: Η πιο μυρωδάτη συνταγή που δοκιμάσατε ποτέ!

Το δεντρολίβανο έχει δυνατή και έντονη γεύση, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικές όταν το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική. Ταιριάζει πολύ με το κρέας και αναδεικνύει τις γεύσεις και τις μυρωδιές του.

Extra-tip: Επειδή τα φύλλα του δεντρολίβανου παραμένουν σκληρά και μετά το μαγείρεμα τους, όταν τοποθετείτε ολόκληρο το κλαράκι στο φαγητό σας, φροντίζετε να το αφαιρείτε πριν σερβίρετε.

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο

1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 λεμόνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με ελαιόλαδο, σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το λεμόνι σε κύβους. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και το γυρνάμε μόνο μια φορά. Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες φούρνου.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του