Το δεντρολίβανο έχει δυνατή και έντονη γεύση, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικές όταν το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική. Ταιριάζει πολύ με το κρέας και αναδεικνύει τις γεύσεις και τις μυρωδιές του.
Extra-tip: Επειδή τα φύλλα του δεντρολίβανου παραμένουν σκληρά και μετά το μαγείρεμα τους, όταν τοποθετείτε ολόκληρο το κλαράκι στο φαγητό σας, φροντίζετε να το αφαιρείτε πριν σερβίρετε.
Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λεμόνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα σε ένα βαθύ σκεύος με ελαιόλαδο, σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και το λεμόνι σε κύβους. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και το γυρνάμε μόνο μια φορά. Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες φούρνου.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News