Αρχική > Celebrities > Λαμπερή και κομψή στα 87 της χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά, σε θεατρική παράσταση

Λαμπερή και κομψή στα 87 της χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά, σε θεατρική παράσταση

Υπήρξε μία καλλονή του ελληνικού κινηματογράφου, μια πανέμορφη Κρητικοπούλα που είχε όνειρα πολλά και τολμηρά όταν ήταν έφηβη, τα οποία όμως και πραγματοποίησε, όπως έχει δηλώσει η ίδια.

Συναντήσεις με ιερά τέρατα της τέχνης του 20ού αιώνα, χλιδή, εξώφυλλα, πρωτοσέλιδα, φλας, παπαράτσι. Γεννημένη τον Αύγουστο του 1931 στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Ρίκα Διαλυνά πέρασε στην Σχολή Καλών (σσ. συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου) και λίγο μετά, το 1954, στέφθηκε Σταρ Ελλάς. Έπειτα, έκανε σπουδές στην αγγλική γλώσσα και μαθήματα υποκριτικής στις ΗΠΑ.

Σήμερα, στα 87 της χρόνια, έπειτα από την απώλεια του συζύγου της που έζησαν μαζί για 36 χρόνια, βρίσκει το κουράγιο να κάνει κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις, πάντα όμορφη και λαμπερή, όπως υπήρξε σε όλη της τη ζωή.

Έκανε δημόσια εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής 11 Νοεμβρίου στο Gazi Theater, για την παράσταση «Μαριχουάνα Στοπ».

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε και η εμφάνισή της φέρει κάτι από την αίγλη της κοσμικής Αθήνας του χθες. Η Ρίκα Διαλυνά παραδίδει με τον δικό της τρόπο μαθήματα στιλ: φορώντας την μπεζ γούνα της, ένα παντελόνι σε ιβουάρ απόχρωση και τοπ με χρυσές λεπτομέρειες εξέφρασε την γοητεία του κλασικού στιλ.