Αρχική > Featured > Ξεναγήσεις στην Ακαδημία Αθηνών, στο ωραιότερο νεοκλασικό οικοδόμημα του κόσμου

Ξεναγήσεις στην Ακαδημία Αθηνών, στο ωραιότερο νεοκλασικό οικοδόμημα του κόσμου

Μια ξενάγηση που πραγματικά δεν θα θέλαμε να χάσουμε, αφού και εμπειρία είναι να περιηγηθούμε στους χώρους της Ακαδημίας, αλλά και οι πληροφορίες που θα μάθουμε για ένα σημαντικό μνημείο της αθηναϊκής ζωής θα είναι πραγματικός πλούτος.

Οι μέρες των ξεναγήσεων

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 10 Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου 2019, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας κ. Βασιλείου Πετράκου.

Το κτήριο της Ακαδημίας σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν. Τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Όθων το 1859.

Το οικοδόμημα ολοκληρώθηκε το 1887 με την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και είναι, κατά την γνώμη των ειδικών, το ωραιότερο νεοκλασικό κτήριο του κόσμου.

Την δαπάνη για την οικοδόμησή του κατέβαλε ο Βορειοηπειρώτης τραπεζίτης βαρώνος Σίμων Σίνας και, μετά τον θάνατό του, η σύζυγός του Ιφιγένεια Σίνα.

Οι ξεναγήσεις θα είναι δωρεάν και θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν φίλοι μουσείων, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, μέλη του διπλωματικού σώματος, μέλη επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών ενώσεων, συλλόγων, σωματείων, ιδρυμάτων, συνεταιρισμών, υπουργείων, καθώς και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στέλνουν σχετικά αιτήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: iskarentzos@academyofathens.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 36 64 705 και 6932 67 00 67