Αρχική > Featured > Ξεκινά η προπώληση για τη «Νόρμα» της Λυρικής στο Ηρώδειο

Ξεκινά η προπώληση για τη «Νόρμα» της Λυρικής στο Ηρώδειο

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι, ξεκινά η προπώληση για τη «Νόρμα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιαστεί στις 5, 7, 9, 11 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια όπερα απολύτως και πολλαπλά συνδεδεμένη με την Ελλάδα, η «Νόρμα» του Μπελλίνι επιστρέφει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο. Το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην επίορκη πρωθιέρεια των Δρυιδών, τη νεότερη συνάδελφό της και τον Ρωμαίο ανθύπατο θα ξαναζωντανέψει στην εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα των Λα Φούρα ντελς Μπάους.

Η σκηνοθεσία

Ο Παντρίσσα είναι ένας από τους έξι καλλιτεχνικούς διευθυντές της διάσημης κολεκτίβας των Λα Φούρα ντελς Μπάους από τη Βαρκελώνη, οι οποίοι από το 1979 που ιδρύθηκαν έως σήμερα έχουν ασχοληθεί με κάθε μορφή των παραστατικών τεχνών: από το θέατρο δρόμου ως το ψηφιακό θέατρο και από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών της Βαρκελώνης ως την όπερα, στην οποία βρήκαν την ιδανική μορφή έκφρασής τους. H λίστα των συνεργασιών τους με σπουδαίες όπερες και φεστιβάλ είναι ατελείωτη: Παρίσι, Λονδίνο, Ζάλτσμπουργκ, Μαδρίτη, Βερόνα, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λυών, Ρώμη, Φρανκφούρτη, Σύδνεϋ, Μόναχο, Χιούστον κ.ά., ενώ ατελείωτα είναι τα δημοσιεύματα και τα πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου.

Διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Μπαλατσινός. Στον ρόλο του τίτλου η διάσημη Ιταλίδα υψίφωνος Κάρμεν Τζανναττάζιο, η οποία έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα όπως, μεταξύ άλλων, η Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το Ρεάλ της Μαδρίτης, η Κρατική Όπερα του Μονάχου, η Όπερα των Παρισίων, η Σκάλα του Μιλάνου, η Κρατική Όπερα της Βιέννης κ.ά. Στη δεύτερη διανομή τη «Νόρμα» ερμηνεύει η ανερχόμενη Αμερικανίδα υψίφωνος Μάρτζορι Όουενς, η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο με επιτυχία στην Εθνική Όπερα της Αγγλίας στο Λονδίνο.

Οι συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Μπαλατσινός

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Κάρλους Παντρίσσα / Λα Φούρα ντελς Μπάους

Κοστούμια: Αϊτσίμπερ Σανς / Λα Φούρα ντελς Μπάους

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βιντεοπροβολές: Μαρκ Μολίνος, Αλμπέρτο ντε Γκόμπι / Λα Φούρα ντελς Μπάους

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Πληροφορίες

Βιντσέντζο Μπελλίνι

«Νόρμα»

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

5, 7, 9, 11 Ιουνίου 2019 / Ώρα έναρξης 21.00

Τιμές & προπώληση εισιτηρίων

€25, €45, €55, €60, €85, €100

Φοιτητικό, παιδικό: €15

Εισιτήρια Ανέργων από 12,50€ στα Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ &

Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (η έναρξη της λειτουργίας τους θα ανακοινωθεί)

Η προπώληση πραγματοποιείται στα:

  • Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Καθημερινά 09.00-21.00)
  • Τηλεφωνικό κέντρο: +30 2130885700
  • Ομαδικές κρατήσεις: +30 213 088 5742
  • www.nationalopera.gr
  • www.greekfestival.gr
  • www.ticketmaster.gr

    Τηλεφωνικό Κέντρο ticketmaster.gr: +30 210 8938112 (Καθημερινά 09.00-21.00)

  • ΑμεΑ: κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr