Αρχική > Featured > Ξεχάστε όσα ξέρατε! Στην εφορία μόνο με… ραντεβού από εδώ και στο εξής

Ξεχάστε όσα ξέρατε! Στην εφορία μόνο με… ραντεβού από εδώ και στο εξής

Αν θέλετε να τακτοποιήσετε ανοιχτές υποθέσεις σας με την εφορία, θα πρέπει να είστε πιο προνοητικοί από εδώ και στο εξής. Τι σημαίνει αυτό; Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα πρέπει να κλείνετε ραντεβού, όπως προβλέπει απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Στο εξής οι φορολογούμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, όταν θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα, τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού.

Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους με την εφορία ή τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες

  • Είτε με αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία
  • Είτε με αίτημα που θα στέλνει το αίτημά του με το ταχυδρομείο ή με e-mail ή με φαξ

Όταν κλείσει το ραντεβού και πάει στην εφορία, ο φορολογούμενος θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη γραμματεία για να πάρει το καρτελάκι με την ένδειξη «Επισκέπτης», το οποίο θα φοράει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εφορία. Αν στην εφορία το ραντεβού έχει κλείσει εκπρόσωπός του, θα πρέπει να έχει μαζί του και τα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητά του.

Πέρα από τα ραντεβού με τους πολίτες στις εφορίες κι αλλού, η ΑΑΔΕ επεξεργάζεται μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των επισκέψεων των φορολογουμένων στις κατά αρμοδιότητα ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες, μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακής εφαρμογής (web based application), στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού της.