Κροκέτες γλυκοπατάτας – Το πιο νόστιμο ορεκτικό για το κυριακάτικο τραπέζι

Τα τελευταία χρόνια η γλυκοπατάτα έχει αρχίσει να κάνει δυναμική είσοδο στη διατροφή μας. Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο η κοινή πατάτα, αποτελεί όμως μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή. Ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε στο πρωινό γεύμα, ως ορεκτικό στο μεσημεριανό ή ως κολατσιό για το γραφείο.

Υλικά:

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

2 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο

4 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

1 αυγό

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι

τριμμένη φρυγανιά

λάδι

τριμμένη παρμεζάνα & ξύσμα λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Βράστε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Στραγγίστε καλά και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες. Έπειτα, πολτοποιήστε τις και ανακατέψτε με το βούτυρο, το φασκόμηλο και το αλατοπίπερο. Βάλτε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο και προσθέστε το αυγό. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο χωρίς να το σκεπάσετε μέχρι να παγώσει -τουλάχιστον για 5 ώρες.

Με ένα κουτάλι της σούπας, πάρτε λίγο από το μείγμα κάθε φορά και σχηματίστε ρολλάκια, τα οποία θα πασπαλίσετε με την τριμμένη φρυγανιά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω σε λαδόκολλα και να τα καταψύξετε για λίγη ώρα. Ζεστάνετε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε προσεκτικά τις κατεψυγμένες κροκέτες. Τηγανίστε για 3-4 λεπτά, πασπαλίστε με αλάτι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες κροκέτες. Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίστε με παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.

Συνολικός χρόνος: 50′ / Προετοιμασία: 35′ / Επίπεδο: Εύκολο / Μερίδες: 12

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του