Αρχική > Συνταγές > Κριτσίνια με ντομάτα και κεφαλοτύρι

Κριτσίνια με ντομάτα και κεφαλοτύρι

spicy-sticks_B Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρά κριτσίνια με ντομάτα και κεφαλοτύρι. Ένα καλοκαιρινό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί ανά πάσα στιγμή και φυσικά είναι ιδανικό συνοδευτικό για την μπύρα ή το κρασί που θα απολαύσετε με το έτερόν σας ήμισυ ή και με τους καλεσμένους σας!

Υλικά:

400 γρμ. αλεύρι

2 φακελάκια μαγιά

400 γρμ. κεφαλοτύρι

1 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

λίγος φρέσκος βασιλικός

6 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το συμπυκνωμένo χυμό ντομάτας μέχρι να γίνει χλιαρός και το βάζουμε στο μίγμα μαζί με τον βασιλικό και 1/3 από το τυρί. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε στο μίγμα ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανάλογα με τον τύπο του αλευριού.

Πλάθουμε τα κριτσίνια και τα βουτάμε σε νερό. Τα κυλάμε μέσα στο κεφαλοτύρι και τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, επαλείφουμε με λίγο flora. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά. Τα ξεκολλάμε από το χαρτί όσο είναι ακόμα ζεστά.