Αρχική > Featured > Κρήτη: Γιατρός του ΠΑΓΝΗ τραγουδά στους ασθενείς για να τους φτιάξει τη διάθεση (βίντεο)

Κρήτη: Γιατρός του ΠΑΓΝΗ τραγουδά στους ασθενείς για να τους φτιάξει τη διάθεση (βίντεο)

Είναι σημαντικό οι γιατροί να είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Να φροντίζουν τους ασθενείς πέρα από τις προκαθορισμένες αρμοδιότητές τους: παρακολούθηση, χορήγηση φαρμάκων και εξετάσεις. Η συμπονετική και ευχάριστη χειρονομία ενός γιατρού στην Κρήτη ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζονταν οι ασθενείς για να χαρούν.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι ο Βασίλης Ξημέρης, ο οποίος εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Ο ίδιος μαζί με δύο γυναίκες μουσικούς προσπάθησαν να ευχαριστήσουν τους ασθενείς με τη δύναμη της μελωδίας. Πήραν μια κιθάρα και επισκέφθηκαν όλα τα δωμάτια για να τραγουδήσουν στους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί προκειμένου να τους αναπτερώσουν το ηθικό. Η ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου γέμισε τελικά με ευχάριστες μελωδίες!

Δείτε το βίντεο:

Η πρωτοβουλία αυτή εκτιμήθηκε από τους χρήστες του Facebook που είδαν το αναρτημένο βίντεο. Ως εκ τούτου, μίλησαν με εγκωμιαστικά σχόλια για την ωραία φωνή του γιατρού που συνόδευε την κιθάρα.

Η δράση αυτή θα συνεχιστεί

Πρόκειται για μια κίνηση που αποτελεί μέρος του «Μουσικού επισκεπτηρίου» και λειτουργεί συστηματικά σε εβδομαδιαία βάση. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος που λέγεται «Η τέχνη στην Ογκολογική κλινική» και αποσκοπεί στην ενίσχυση της θεραπευτικής διαδικασίας των ασθενών, όπως έγραψε σε δημοσίευσή της η μία από τις δύο μουσικούς.