Το σπανάκι είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες! Ακόμα και ο Ποπάϋ το προτιμούσε! Για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο, όμως, αυτά που προσφέρει πρέπει να το συνοδεύουμε με κάτι συγκεκριμένο!

O σίδηρος που περιέχει το σπανάκι είναι σε μια μορφή (μη αιμικός σίδηρος) που δύσκολα απορροφάται από τον οργανισμό. Το μυστικό για να διπλασιάσετε την απορρόφησή του είναι να το συνοδεύσετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).

Υλικά:

4 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλιά τριμμένο σκόρδο

150 γρ. baby σπανάκι

1 κούπα κριθαράκι

400 γρ. νερό

1 κύβος κοτόπουλου

1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Σωτάρετε το σκόρδο σε δυο κουταλιές βούτυρο και όταν είναι έτοιμο προσθέστε και το σπανάκι. Ανακατέψτε για 2 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά μέχρι να έρθει η ώρα να το ανακατέψετε με το κριθαράκι.

Ρίξτε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε μέχρι να χρυσίσει ελάχιστα. Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό και τον κύβο κοτόπουλου και αφήστε να πάρει μια βράση. Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει και η υφή του φαγητού να γίνει κρεμώδης.

Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο προσθέστε το σπανάκι και την παρμεζάνα, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.

Σούπα με μανιτάρια και κριθαράκι. Plus: Πώς μάς βοηθά το κριθαράκι;

Συνταγή: Σούπα ντομάτας με αυγά, για βραδινό!

Κριθαράκι με μανιτάρια

Σπανάκι με τυρί κρέμα στο τηγάνι. Plus: Έχει το μοσχοκάρυδο αντικαταθλιπτική δράση;

Δυναμωτικές φακές με σπανάκι. Plus: Γιατί να φάω καρότο;

από sstrempa