Αυτό είναι το απόλυτο συνοδευτικό πιάτο αυτή την εποχή. Συνδυάζει όλες τις γεύσεις του φθινοπώρου, είναι υγιεινό, ενώ οι ελάχιστες θερμίδες του το κάνουν απολαυστικότερο!

Μάλιστα, είναι και αρκετά χορταστικό, οπότε αποφεύγετε και το ψωμί! Άλλο ένα θετικό της συνταγής που δοκιμάζουμε σήμερα.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Ακόμα να πιάσετε τις κατσαρόλες και τα υλικά;


Υλικά:

3 καρότα, κομμένα σε κύβους

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

1 κουνουπίδι, κομμένο στους βλαστούς του

1 κουταλιά φρέσκοκομμένο θυμάρι,

1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο φασκόμηλο

1 κουταλιά φρεκοτριμμένο δενδρολίβανο

1/2 κούπα ζωμός κοτόπουλο

1/3 της κούπας φρεσκοτριμμένος μαϊντανός

1/2 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα, κομμένα

1/2 κούπα σπόρους ροδιού

5 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Λαδώστε ένα ταψί και σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και το καρότο καλά. Προσθέστε το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα. Περιχύστε το μείγμα με το ζωμό και ψήστε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Αφήστε το ψημένο μείγμα να κρυώσει λιγάκι και ανακατέψτε καλά με το ρόδι, τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα.

Φέτες κουνουπιδιού στο τηγάνι με σως από λεμόνι. Plus: Πώς το κουνουπίδι βοηθά τη δίαιτά μας;

Πίτσα κουνουπίδι με τυρί, έχετε δοκιμάσει; Plus: Πώς θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ιδιότητες του κουνουπιδιού!

Φέτα, φασόλια και ρόδι. Μια συνταγή έκπληξη που διώχνει το Alzhemer

 

 

από sstrempa