Οι φράουλες έχουν την τιμητική τους στις λαϊκές: Ευκαιρία να φτιάξουμε σπιτική μαρμελάδα!

οι-φράουλες-έχουν-την-τιμητική-τους-στ

Οι φράουλες αυτήν την περίοδο – και μέχρι το τέλος Μαϊου- έχουν την τιμητική τους στις λαϊκές αγορές, αλλά και τα οπωροπωλεία. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξουμε μία ωραία μαρμελάδα φράουλας είτε για το πρωινό μας είτε για τα γλυκά μας;

Η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη!

Υλικά

1 κιλό φράουλες ώριμες αλλά γερές

750 γραμ.-1 κιλό ζάχαρη

1/2 λεμόνι (χυμός)

1. κουταλάκι γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες αφαιρώντας το κοτσάνι τους.

Σιγά σιγά τις λιώνουμε με το χέρι μας ζουλώντας τες σε μία λεκάνη.

Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση.

Τις περιχύνουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία τους και κατά διαστήματα τις ανακατεύουμε.

Βάζουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ξαφρίζουμε τον αφρό αν χρειαστεί. Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.

Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.

Σχετικά Άρθρα
5-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84o-%cf%83%ce%b10
5 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις τo Σαββατοκύριακο και να τις έχεις όλη την εβδομάδα!
masterchef-5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%84%cf%8c%ce%bc0
MasterChef 5: Αυτή είναι η συνταγή μαρέγκας βατόμουρο του Βρετανού σεφ Jason Atherton
%cf%84%ce%b1-5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%ad%ce%b9%ce%bb-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b20
Τα 5 απόλυτα γυναικεία κοκτέιλ που επιβάλλεται να πιεις στη…. βεράντα σου- Πώς να τα φτιάξεις
%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-aperrol-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ae%cf%81%ce%b8%ce%b5-%ce%b70
Ξεχάστε τα Aperrol και τις Μαργαρίτες- Ήρθε η ώρα του Paloma!
%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ac%cf%82-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
Κάτια Ζυγούλη- Απόστολος Ρουβάς δίνουν συνταγή για σπιτική πίτσα με τέλεια ζύμη!
%ce%b3%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%ce%b3%ce%b90
Γαύρος μαρινάτος: Η απόλυτη συνταγή για τον πιο παραδοσιακό ελληνικό μεζέ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του