Μένουμε Σπίτι

Kugelhopf: Μια παραλλαγή για το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι από τον Γιώργο Λαΐδη που θα λατρέψετε!

Είναι νέος, ωραίος και έξτρα ταλαντούχος στην κουζίνα! Ο λόγος για τον 29χρονο σεφ Γιώργο Λαΐδη που έχει καταφέρει να μαγειρέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με το πιο πρόσφατο το “ILIADIS” στη Μόσχα. Από τα 20 του είχε πάρει απόφαση ότι θα ασχοληθεί με τη μαγειρική. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται…στα πιάτα του!

Σήμερα, προτείνει στο Infowoman μία παραλλαγή για το κλασικό πασχαλινό τσουρέκι που θα λατρέψετε!

Kugelhopf

ΥΛΙΚΑ

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. ζάχαρη

5 γρ.αλάτι

20 γρ. ξηρή μαγιά

10γρ. μαχλέπι τριμμένο

300 γρ. γάλα πλήρες χλιαρο (35οc)

100 γρ λιωμένο βούτυρο

400 γρ.κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη,κρύα

2 αυγά μεγάλα,χτυπημένα

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια φόρμα –δαχτυλίδι.

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά ,το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

-Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το λιωμένο βούτυρο ,το μαχλέπι και το χλιαρό γάλα.

-Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για πέντε λεπτά να σχηματιστεί μια πολύ μαλακή ζύμη.

-Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

-Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για πέντε λεπτά.

-Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30χ40 εκ με πάχος 1εκ και απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.

-Τυλίγουμε ρολό κατά μήκος και τοποθετούμε τη ζύμη στη βουτυρωμένη φόρμα.

-Αφήνουμε ξανά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή ώσπου να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρυσόξανθο χρώμα.

-Αφήνουμε να κρυώσει και μετά από 15 λεπτά αναποδογυρίζουμε.

-Για περισσότερη σοκολατένια απόλαυση επικαλύπτουμε με γλάσο

Υλικά για το γλάσο

150 γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη -χλιαρή

40γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε το γλυκό μας.

Καλή Επιτυχία !

infowoman team

Recent Posts

Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί

Απέρριψε η ουγγρική δικαιοσύνη την μετατροπή της προφυλάκισης  σε κατ' οίκον περιορισμό για την Ιλάρια…

2 ώρες ago

Αλέκα Ζωγράφου: Η συγγραφέας επανέρχεται με το νέο βιβλίο “Μαυροδάφνη”

Τα όνειρά του ήταν καμωμένα από χώμα και αμπέλι και, λίγο μετά την άφιξή του…

2 ώρες ago

Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)

Oι ανάγκες για αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Κάθε στιγμή, κάπου γύρω μας, υπάρχει κάποιος που…

2 ώρες ago

«Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω» στο Ρεκτιφιέ

Η παράσταση της Φένιας Προβελεγγίου, «Άλλα για τον Γλάρο δε γνωρίζω», είναι εμπνευσμένη από την…

3 ώρες ago

Μαλλιά πιο λεία και δυνατά σε 10 δευτερόλεπτα!

Η Aveda, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, τη νέα προσθήκη στη σειρά Botanical Repair™ με την επανορθωτική…

4 ώρες ago

Ο Χρήστος Λιακόπουλος στο Infowoman: «Ο μεγαλύτερος δυνάστης μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»

Αποτελεί μία από τις παραστάσεις που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό και για αυτό…

4 ώρες ago