Κορωνοϊός: Οδηγός για να απολυμάνεις τα κοσμήματά σου χωρίς να τα καταστρέψεις

κορωνοϊός-οδηγός-για-να-απολυμάνεις-τ

Εν μέσω όλης της συζήτησης για το πλύσιμο των χεριών μας με τον σωστό τρόπο, με το σωστό σαπούνι και για το σωστό χρονικό διάστημα, υπάρχουν ελάχιστες συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν από τα κοσμήματα που φοράμε καθημερινά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι άλλοι κορωνοϊοί μπορούν να επιβιώσουν για 24 ώρες στο χαρτί, σε μέταλλο για 2 ημέρες και σε πλαστικό για 3 ημέρες, εκτός εάν απολυμαίνονται σωστά. Ενώ η χλωρίνη και άλλα απολυμαντικά είναι κατάλληλα για τα πόμολα στις πόρτες και για το μπάνιο, τι γίνεται με το πολύτιμο δαχτυλίδι των αρραβώνων σας;

Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί στα κοσμήματα

Ο Dr. Aragona Giuseppe, γενικός ιατρός, λέει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιός να είναι ανιχνεύσιμος στα κοσμήματα μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα δαχτυλίδια. Χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα δάχτυλά μας για καθημερινά πράγματα, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα σωματίδια κάθονται πάνω ή παγιδεύονται κάτω από τα δαχτυλίδια, ειδικά εάν δεν τα πλένουμε τακτικά. Τα δαχτυλίδια, τα ρολόγια, τα βραχιόλια και τα fitness αξεσουάρ πρέπει να αφαιρούνται πριν πλύνετε τα χέρια σας, ώστε να μπορείτε να καθαρίζετε σωστά ακόμα και τους καρπούς σας. Και για να αποφευχθεί η εκ νέου μόλυνση, τα ίδια αυτά κοσμήματα θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται καλά πριν τα φορέσετε ξανά».

Η Beanie Major, κοσμηματοπώλης, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας πώς καθαρίζει τα δαχτυλίδια της σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό, λίγες σταγόνες υγρό πιάτων και τρίβοντας μαλακά με την οδοντόβουρτσα των παιδιών.

«Είναι μια καλή ιδέα για τα περισσότερα κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με σκληρές πέτρες όπως ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια», εξηγεί. «Αφού τα βουρτσίσετε ελαφρώς, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα πάνω σε χαρτί κουζίνας». Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο κόσμημα που μπορεί να φοράτε.

Για μαλακότερες πέτρες όπως τα σμαράγδια, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικές αλλιώς μπορεί να τα καταστρέψετε. Οι πορώδεις πέτρες όπως τα μαργαριτάρια, το κεχριμπάρι και τα κοράλλια πρέπει να πλένονται μόνο με ζεστό νερό.

Το αντισηπτικό χεριών πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται με προσοχή εάν φοράτε κοσμήματα. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε αλκοόλ σημαίνει ότι μπορεί να αμαυρώσει τα μέταλλα και να βλάψει τις πέτρες.

Σχετικά Άρθρα
Tips - Τσάκιση παντελονιού, απλά και εύκολα! (βίντεο)
Tips – Τσάκιση παντελονιού, απλά και εύκολα! (βίντεο)
Φούρνος μικροκυμάτων: Κι, όμως, τόσα χρόνια μάλλον το χρησιμοποιούμε λάθος
Φούρνος μικροκυμάτων: Κι, όμως, τόσα χρόνια μάλλον το χρησιμοποιούμε λάθος
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Αυτή είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και λίγοι την γνωρίζουν
Έρχονται καταιγίδες και αυτό είναι το μυστικό για να επιλέξεις τη σωστή ομπρέλα!
Έρχονται καταιγίδες και αυτά είναι τα μυστικά για να επιλέξεις τη σωστή ομπρέλα!
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το πράσινο σαπούνι -15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με το πράσινο σαπούνι -15 χρήσεις για το σπίτι που θα σας εκπλήξουν

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του