Στέλιος Πέτσας: «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα- Προσέξτε τα fake news- Κρίσιμες οι επόμενες βδομάδες»

Τους τρεις άξονες των μέτρων της κυβέρνησης  εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια διπλή κρίση», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Οι 3 άξονες
  • Ανάσχεση διασποράς του ιού
  • Στήριξη συστήματος υγείας
  • Στήριξη της οικονομίας

Ο κ. Πέτρας σημείωσε πως διανύουμε τις πιο κρίσιμες εβδομάδες και πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιδεικνύει συγκινητική προσαρμογή στα μέτρα, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Σε μια επιχείρηση για να πληρώσει εργαζόμενους & προμηθετές, πρέπει να υπάρχουν έσοδα. Γι’ αυτό επιλέξαμε την εργασία από την ανεργία, απαγορεύοντας τις απολύσεις & ταυτόχρονα αναστείλαμε υποχρεώσεις των επιχειρήσεων».

Αναλυτικότερα τόνισε πως:

  • Τα 800 ευρώ αφορούσαν τις ΜΕΘ και όχι το προσωπικό (1 γιατρός και 5 νοσηλευτές) που πρέπει και για εκείνους τα ιδιωτικά νοσοκομεία να αποζημιωθούν” ανέφερε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι “το ιδιωτικό σύστημα υγείας εντάσσεται στο δημόσιο, στην κρίση της πανδημίας”. “Ακόμη και στην επίταξη προβλέπεται να υπάρχει αποζημίωση”, ανέφερε, τονίζοντας ότι το κόστος για μια μονάδα ΜΕΘ είναι 2 χιλιάδες ευρώ ημερησίως.
  • Πριν από 2 μήνες είχαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα είναι συνολικά 813, μαζί με τις ιδιωτικές.
  • Αναφορικά με το προσφυγικό ανέφερε πως στις 28 δομές μεταναστών στη χώρα επέρχεται μια σημαντική διοικητική μεταβολή. -Εντός των ημερών δημοσιεύονται προκηρύξεις για ορισμό διοικητών και προσλήψεις προσωπικού.

    -Fake news το ότι δημιουργούμε νέες δομές, είναι οι υφιστάμενες.

  • Από τις 23 Μαρτίου ισχύει η απαγόρευση πτήσεων από και προς Τουρκία Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και από σήμερα ισχήυει ο περιορισμός πτήσεων της και Aegean για Βρυξέλλες.
  • Για να ενθαρρύνουμε τις δωρεές σε υγειονομικά είδη, έχουμε απαλλάξει τις δωρεές από την καταβολή ΦΠΑ.
  • Η κατάσταση την πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί η περίμετρος ατόμων και επιχειρήσεων που θα τύχουν βοήθειας.
  • Ελπίζουμε τώρα να εκδοθεί ένα ειδικό ευρωπαϊκό ομόλογο.
  • Διευρύνεται το πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης.
  • Μέχρι σήμερα το πρωί 8.885 συμπολίτες μας έχουν εγγραφεί στο Γίνε Εθελοντής. Κάθε Παρασκευή και όσο διαρκεί η κρίση η λίστα των εθελοντών θα διατίθεται ανανεωμένη στους δήμους.
  • Η παραγωγή αναπνευστήρων στη χώρα μας δεν είναι εύκολη υπόθεση.
  • Για τις κλίνες αυτές η τιμή αποζημίωσης εξισώθηκε με την τιμή του ΕΟΠΥΥ για κλίνες εντός ΕΕ.
  • Η αρχική τιμή αποζημίωσης στα ιδιωτικά διαγνωστήρια θα μειώνεται όσο αυξάνονται τα τεστ, φτάνοντας πιο χαμηλά κι από την τιμή του Παστέρ.
  • Οι δράσεις επαναπατρισμού στο εξής θα γίνονται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις.
  • Είδη ατομικής προστασίας πρέπει να φορούν όσοι νοσούν, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ειδικές ομάδες, όχι ο γενικός πληθυσμός. Όσο δεν έχουμε επάρκεια, πρέπει να υπάρχει σύνεση στη χρήση τους.

Σχετικά Άρθρα
Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ με Μαντλίν Ολμπράιτ: Η δήλωσή της που άφησε ιστορία
Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ: Η δήλωσή της που άφησε ιστορία
Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα της πολιτικού μέσα από την τελευταία της ανάρτηση
Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα της πολιτικού μέσα από την τελευταία της ανάρτηση
%cf%87%ce%b1%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b50
Χαμός με τις «μουσικές καρέκλες» του Ερντογάν- Έμεινε όρθια η Φον ντερ Λάιεν
%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%82-%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af0
Μπισκότο με μελάνι σουπιάς, κιμάς γαρίδας και κακαβιά- Τι θα γευθούν οι υψηλοί καλεσμένοι της Προέδρου της Δημοκρατίας
%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b7-%cf%86%cf%8e%cf%86%ce%b70
Εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό» η Φώφη Γεννηματά – Τι συνέβη
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-10-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba0
Ανασχηματισμός: Αυτές είναι οι 10 γυναίκες της νέας κυβέρνησης

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του