Ανοίγουν σήμερα κολυμβητήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις- Οι νέοι κανόνες- Τι να προσέξουμε

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Μαϊου κολυμβητήρια και ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι χώροι άθλησης ανοίγουν σε πρώτη φάση για την κάλυψη ατομικής προπόνησης και μόνο, από αθλητές σωματείων, τμήματα αμειβόμενων αθλητών και ανώνυμων αθλητικών εταιρειών, ηλικίας από 13 ετών και άνω.

Προτεραιότητα στη χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν οι αθλητές όλων των προ-ολυμπιακών και εθνικών ομάδων. Επιπλέον, δικαίωμα εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις –πλην των κολυμβητηρίων-έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Τονίζεται ότι στα κολυμβητήρια, επιτρέπεται η θεραπευτική άσκηση των ατόμων με αναπηρίες –ανοιχτή η είσοδος, βέβαια, και στους συνοδούς τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη των αναγκαίων ιατρικών βεβαιώσεων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18/5 ανοίγουν αθλητικά σωματεία και οι όμιλοι με νόμιμη άδεια λειτουργίας, για τα αθλήματα: αντισφαίρισης, τένις δηλαδή, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και ορειβασία-αναρρίχηση.

Ανοίγουν ακόμα αποκλειστικά και μόνο για προπονητικούς σκοπούς: οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα ιστιοπλοΐας, με μέγιστο αριθμό πληρώματος σκάφους τα δύο άτομα, κωπηλασίας με μέγιστο πλήρωμα λέμβου δύο άτομα, κανόε-καγιάκ, σερφ και θαλάσσιο σκι.

Τα μέτρα της Γ.Γ. Αθλητισμού

Η Γ.Γ. Αθλητισμού γνωστοποίησε με ποια ακριβώς μέτρα θα γίνονται οι προπονήσεις, για την ασφάλεια ασκούμενων και γυμναστών.

Συγκεκιμένα, έδωσε οδηγίες αναφορικά με την πρόσβαση στην προπόνηση, με καταγραφή των αθλητών στην είσοδο και την έξοδο του αθλητικού χώρου, ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μπορέσει να γίνει ιχνηλάτιση, καθώς και αναφορικά με την οργάνωση των προπονήσεων, ενώ περιέγρεψε πόσοι αθλούμενοι θα επιτρέπεται να παραβρίσκονται, ανά τ.μ. του χώρου.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες ΕΔΩ

Είναι ασφαλής η άθληση σε πισίνες;

Ο λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στο θέμα αυτό, στην ενημέρωση της Κυριακής (17/5/20): «Το νερό της κολυμβητικής δεξαμενής υφίσταται μία συγκεκριμένη διαδικασία με χλωρίωση και τα επίπεδα του χλωρίου πρέπει να διατηρούνται και δώσαμε τη συγκεκριμένη οδηγία, με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε μία συγκεκριμένη πυκνότητα χλωρίου μέσα στο νερό, που αυτό είναι σίγουρα και αντισηπτικό κατά κάποιο τρόπο, όσον αφορά το συγκεκριμένο ιό».

Επιπλέον, το Αμερικανικό CDC ανέφερε: «Η σωστή λειτουργία, συντήρηση και απολύμανση με χλώριο και βρώμιο απομακρύνει ή προκαλεί αδράνεια στον κορωνοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19».

Ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο, χρειάζεται κατά την παραμονή στους βοηθητικούς χώρους των κολυμβητηρίων, αφού συγχρωτισμός ανθρώπων στα αποδητήρια ή τα ντους μπορεί να επιφέρει δυσκολίες στην τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Είναι, όμως, οι χώροι στους οποίες οι αποστάσεις θα πρέπει να τηρούνται ακόμα περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα
Yoga vs Pilates: Ποιο να επιλέξεις αν θες να κάψεις λίπος στην κοιλιά
Yoga vs Pilates: Ποιο να επιλέξεις αν θες να κάψεις λίπος στην κοιλιά
Μία Ημερά Ευεξίας Δωρεάν Για Όλους Από Την Oμάδα Της Wellness Rituals
Μία Ημερά Ευεξίας Δωρεάν Για Όλους Από Την Oμάδα Της Wellness Rituals
Δώσε τέλος στην καθιστική ζωή και "Let’s Move for a Better World"
Δώσε τέλος στην καθιστική ζωή και “Let’s Move for a Better World”
5 εύκολες στάσεις της γιόγκα για πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση
5 εύκολες στάσεις της γιόγκα για πόνους στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση
12-%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-pilates-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-personal-trainer-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%ce%bb%ce%bf%cf%81%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%bf0
12 ασκήσεις pilates από την personal trainer Στέλλα Λορέντζου
5 λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο και είναι σαν να μην γυμνάστηκες προηγουμένως!
5 λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο και είναι σαν να μην γυμνάστηκες προηγουμένως!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του