Αρχική > Τι Νέα; > Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι κινούνται στο κέντρο της Αθήνας

Την ανησυχία του για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Mega ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Aλκιβιάδης Βατόπουλος.

Για το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βατόπουλος,  συνέστησε στους πολίτες «να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα και να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο».

Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες. Αναφερόμενος ειδικότερα στον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα, συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, επεσήμανε πως και «ο συνωστισμός στις καφετέριες είναι επικίνδυνος».