Αρχική > Featured > Κορωνοϊός: Τελικά είναι επικίνδυνα τα κλιματιστικά για τη διασπορά του; Τι απαντά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Τελικά είναι επικίνδυνα τα κλιματιστικά για τη διασπορά του; Τι απαντά ο Σωτήρης Τσιόδρας

Διευκρινίσεις σχετικά με τα κλιματιστικά και κατά πόσον επηρεάζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού έδωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση που γίνεται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα. Το καλύτερο μέσο για να αραιώσει η ποσότητα των ιικών σωματιδίων μέσα σε ένα σπίτι είναι ο καλός αερισμός του χώρου. Ο κορωνοϊός έχει μερικές ειδικές συνθήκες υγρασίας που τον ευνοούν και μερικές αποτρεπτικές που τον διαλύουν», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης ότι υπάρχει ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε θαλάμους ασθενών.

«Θεωρώ ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αερίζει συχνά και τακτικά τον χώρο που βρίσκεται κάποιος με ήπια συμπτώματα, που είτε έχει είτε υποψιάζεται ότι έχει τον ιό. Υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματαγύρω από αυτό. Καλύτερα να αερίζουμε τον χώρο ώστε ο αέρας να βγαίνει προς τα έξω παρά να τον ανακυκλώνουμε μέσω των κλιματιστικών», κατέληξε.