Αρχική > Featured > Κορωνοϊός: Οι ειδικοί προειδοποιούν για πιθανό νέο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Κορωνοϊός: Οι ειδικοί προειδοποιούν για πιθανό νέο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο επίμονος λόξυγγας θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό νέο σύμπτωμα του κορωνοϊού. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Emergency Medicine περιγράφει την περίπτωση ενός άνδρα που διαγνώστηκε με Covid-19 και είχε λόξυγγα για τέσσερις ημέρες.

Ο 62χρονος από το Σικάγο, δεν είχε αρχικά παρουσιάσει άλλα συμπτώματα. Εισήχθη στο νοσοκομείο με θερμοκρασία 37.3 αλλά μια ακτινογραφία στους πνεύμονες έδειξε ότι το αναπνευστικό του σύστημα κατέρρεε. Ο άνδρας μπήκε σε απομόνωση και ελέγχθηκε για κορωνοϊό. Η θερμοκρασία του αργότερα αυξήθηκε σε 38.4.

Η μελέτη αναφέρει: «Παρουσιάζουμε μια περίπτωση επίμονου λόξυγγα ως σύμπτωμα της μόλυνσης από Covid-19 σε έναν 62χρονο άνδρα. Από όσα γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη αναφορά περίπτωσης επίμονου λόξυγγα ως σύμπτωμα που παρουσιάζεται σε θετικό ασθενή στη βιβλιογραφία της επείγουσας ιατρικής».

Οι επιστήμονες από το Cook County Health στο Σικάγο, δήλωσαν ότι οι ασθενείς με επίμονο λόξυγγα δεν πρέπει να έχουν κανέναν εφησυχασμό, αναφέρει η εφημερίδα The Sun, αλλά και οι γιατροί από την πλευρά τους πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση καθώς τα περισσότερα κρούσματα ανακαλύπτονται μέσω άτυπων συμπτωμάτων.