Αρχική > Infohealth > Κορωνοϊός: Κίνδυνος για 1000 κρούσματα τη μέρα- Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι

Κορωνοϊός: Κίνδυνος για 1000 κρούσματα τη μέρα- Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δυστυχώς μέρα τη μέρα κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία του. Η ανησυχία των επιστημόνων επικεντρώνεται κυρίως στα αστικά κέντρα, καθώς μπορεί η χαλάρωση να «φαίνεται» περισσότερο στα νησιά, τις παραλίες και τα beach bar, όμως αυτό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας σχετικά η Αθηνά Λινού στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως με τα μέτρα που ελήφθησαν θα περιοριστούν τα κρούσματα, ωστόσο, αν δεν πειθαρχήσουμε όλοι «σε λίγες εβδομάδες θα μιλάμε για χίλια κρούσματα» προτρέποντας τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους και να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι αναγκαίο να επεκταθεί η χρήση μάσκας και σε δημόσιος χώρους.

Διαβάστε επίσης:Πού είναι υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα

 Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου: Πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι

Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι”. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, διαπίστωσε ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των γιατρών για χρήση της μάσκας, ενώ παράλληλα χτύπησε “καμπανάκι” για τη χρήση τόσο της μάσκας με φίλτρο όσο και της μάσκας σε μορφή “ασπίδας”. Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ακόμη, ότι “δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες” και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα έρθει το μέτρο και για τους ιερούς ναούς.

Παγώνη: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και σχολεία αν αυξηθούν τα κρούσματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, άφησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη, “η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία”.

Η επιτροπή των ειδικών, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συζητά ακόμη και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από μαθητές και εκπαιδευτικούς με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο.